Artikel top billede

It-chefen er nødt til at vende ryggen til fortiden

Mange it-chefer sidder stadig fast i hverdagens it-administrative gøremål fremfor at træde i karakter i fremtidens rolle. Det er et problem.

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef

Computerworld News Service: It-chefen bør i dag have fokus på digitale teknologier, der skal styrke forretningen, men sidder stadig fast i at administrere hverdagens it-aktiviteter, konkluderer en ny global spørgeundersøgelse foretaget af analysehuset Gartner.

Af de 2.053 adspurgte it-chefer mener omkring halvdelen, at it-afdelingens rolle i store virksomheder ikke vil ændre sig i løbet af de næste tre år.

Analytiker John Roberts fra Gartner Australien kommenterer, at grunden til det er, at mange it-chefer stadig arbejder med den daglige administration fremfor med forretningsstrategi.

Selvom de fleste it-chefer har som mål få deres afdeling til at arbejde for at styrke forretningen, så sidder mange stadig fast i traditionelle it-roller.

"Jeg tror, der er et stort antal CIO'er, der leder it-afdelinger, der har en relativt lav modenhed. Derfor må stadig tage sig af dagligdagstingene bare for at holde det hele kørende."

"Ting som cloud, det mobile og det sociale område ser de som noget, der hører fremtiden til, fremfor noget, der er en del af deres aktuelle it-strategi," kommenterer han.

It-chefens prioriteter

Selvom der er et behov for, at it-chefen fokuserer mere på forretningsstrategi, viser spørgeundersøgelsen, at it-chefernes topprioritet for i år er digitale teknologier.

70 procent af de adspurgte it-chefer nævner mobil-teknologier som den største faktor for forandring i løbet af de næste 10 år. 55 procent nævner business intelligence og analyse, 54 procent nævner sociale medier, og 51 procent nævner offentlig cloud.

"Digitale teknologier udgør en platform, hvorfra man kan opnå resultater, men kun hvis CIO'erne påtager sig nye roller og ansvar med hensyn til at skabe digital værdi," udtaler Mark McDonald, der er group vice president og Gartner Fellow, i en pressemeddelelse.

Bliver it-afdelingen mindre relevant?

"Verden udenfor it-afdelingen har ændret sig, hvilket har skabt en stille krise for it-afdelingen. Efterspørgslen er steget i en verden, der er blevet dynamisk og digital. Jo hårdere CIO'erne arbejder på aktuelle problemstillinger, des mindre relevant bliver it-afdelingen."

"CIO'erne ved, at fremtiden er afhængig af, at fortiden ikke gentages, og at it-afdelingens rækkevidde øges ved at jage og samle i den digitale verden."

Du må ikke stille dig tilfreds

Karen Scott Davie, der er leder af CIO Executive Council og leder af Digital Sydney ved University of Technology i Sydney, kommenterer, at man risikerer at sakke bagud, hvis man stiller sig tilfreds med eksisterende teknologier.

"Det er forbundet med en større risiko for en organisation at stå stille og blive ved med at bruge eksisterende teknologi og produkter. Det er mindre risikabelt, hvis en organisation demonstrerer at være villig til at udfordre sig selv og innovere, selv hvis man bliver nødt til at vende ideer og produkter helt på hovedet i løbet af innovationsprocessen," siger hun.

"CIO'er kan for eksempel udvikle effektive realtidsmodeller til leverandørstyring forbundet til data, der giver topchefen adgang til oplysninger, der er nødvendige for at få det store overblik over, hvad der sker med virksomheden."

"It-afdelingerne i visse australske virksomheder bygger modeller til datavisualisering ved at kombinere 3D- og spilsoftware med dataanalyse. Resultatet er en flerdimensional datamodel til brug i et visuelt forretningsværktøj, ledelsen kan forstå."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere