Artikel top billede

Nyt startup satser på at koble fjernsyn og smartphone sammen

Ny app finder selv ud af, hvad du ser på fjernsynet, og sørger for at du kan chatte med andre om programmet eller få leveret tilbud på den mobile enhed.

De fleste af os har gang i flere skærme samtidig. Det er efterhånden helt almindeligt at se fjernsyn mens man surfer med sin tablet-pc eller bruger en app på sin smartphone. Det bekræftede Google sidste år i en rapport om det digitale medieforbrug. Det skaber også nye muligheder for dem, der forstår at udnytte samspillet mellem de forskellige platforme.

Nu satser et nystartet firma på at erobre det, som man kaldet for "Second Screen" - altså den anden skærm, der supplerer det store fjernsyn. Firmaet Wywy i München gik i luften i december med sin nye app, som selv finder frem til hvad brugeren ser på fjernsynet og gør det muligt at kommunikere med andre brugere, der ser det samme.

I øjeblikket har Wywy kun en app til iPhone, men en version til Android skulle være på vej.

Foruden muligheden for at chatte om det aktuelle tv-program kan man også se, hvilke tv-programmer vennerne har set og anbefalet - selvfølgelig kun hvis de bruger den samme software.

En tysk iværksætter-portal har kåret selskabet som årets startup for 2012 og mener at der kan være tale om et potentielt milliard-marked. De traditionelle tv-reklamer vil blive afløst af "Second Screen" reklamer i de kommende år.

Mens man ser en tv-udsendelse kan man f.eks. få vist reklamer for tøj eller andre ting fra programmet på sin smartphone eller tablet-pc. Her er der så mulighed for at bestille produkterne med det samme online.

Wywy-stifter Andreas Schoeter siger til det tyske Wall Street Journal, at man vil tilbyde bonuspoint eller rabatkuponer til tv-seerne for at få dem til at "tjekke ind" på deres mobile enhed.

Det kræver ikke nødvendigvis et samarbejde med den enkelte tv-station - softwaren er selv i stand til at genkende, når f.eks. et bestemt produkt dukker op i en udsendelse.

I øjeblikket kan man få en gratis pizza, hvis man "tjekker ind" i 10-15 forskellige tv-udsendelser og dermed altså sender informationer om sit tv-forbrug til firmaet. For at tjekke ind er det kun nødvendigt at holde telefonen i et par sekunder foran fjernsynet.

Der er mange andre muligheder i systemet. Det kunne bruges til at lave seer-afstemninger i talentshows eller et politisk barometer i et debatprogram, hvor brugerne dermed kan få indflydelse på udsendelsen.

Trylleordet for Wywy hedder Automated Content Recognition og det er en teknologi, der er udviklet af det israelske firma Idioma. Det skulle nu fungere så godt, at applikationen kan registrere i realtid hvilken kanal man har stillet ind på.

Indtil videre har Wywy begrænset sig til det tyske marked, men "Second Screen" app'en skal lanceres internationalt inden længe.

Den næste version skulle også være i stand til at genkende tv-reklamer, så man f.eks. kan få vist et tilbud om at prøvekøre en bil eller bestille barberblade på sin mobil samtidig med, at den pågældende reklame ruller hen over skærmen.

ComON har tidligere skrevet om et andet startup, GetGlue, hvor brugerne også kan tjekke ind for at fortælle, hvad de ser på tv. Her bliver brugerne også belønnet med små præmier, som virtuelle badges og muligheden for at deltage i konkurrencer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere