Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Stor CSC-fyringsrunde på trapperne: Danske ansatte vil få fyreseddel

Tirsdag morgen får CSC's danske ansatte besked om, hvem der skal forlade virksomheden som et led i selskabets seneste fyringsrunde.

Læs også: Så mange siger frivilligt farvel til os 

It-giganten CSC, der er en af de største it-leverandører til Staten, skærer tirsdag morgen 156 af firmaets stillinger i Norden væk, erfarer Computerworld.

Det sker som en følge af en plan om at fjerne 180 stillinger, som CSC for knap 90 dage siden meldte ud til firmaets medarbejdere på et telefonmøde.

CSC chefen John Walsh har bedt de ansatte om at være til stede på arbejdspladsen eller via deres mobiltelefon fra klokken 08.30 tirsdag morgen.

Færre end forventet

Men det bliver af flere årsager formentlig et noget lavere antal end forventet af de danske CSC-medarbejdere, som faktisk modtager en fyreseddel.

Reduktionen fra 180 til 156 stillinger skyldes angiveligt, at CSC internationalt er bagud med at reducere ledelseslaget, sådan som topchef Mike Lawrie har besluttet i forbindelse med en storstilet omstrukturering af virksomheden.

Foreløbig er afskedigelsen af ledere i Norden derfor angiveligt sat på pause. 

Vil primært ramme Danmark

Fra starten har CSC meldt ud, at afskedigelserne primært vil ramme Danmark.

Hvor mange det konkret var, har CSC ikke ønsket at oplyse, men Computerworld erfarer, at det angiveligt er 120 til 130 af de oprindelige 180 stillinger, som ville forsvinde i Danmark, mens resten ville være i Sverige.

Desuden har et overraskende stort antal danske medarbejdere sagt ja tak til en frivillig fratrædelsesordning med CSC.

Lige efter jul meddelte CSC, at der var tale om 33 ansatte, men det tal er siden vokset til omkring 40, og kan fortsat ændre sig helt frem til CSC tirsdag fortæller, hvem der skal fyres.

Samtidig har it-giganten haft et naturligt flow af ansatte, som har sagt op på helt normal vis, mens fyringsrunden har kørt.

Så mange skal nok fyres i Danmark

Det gør det ifølge Computerworlds oplysninger muligt at trække 15 ansatte mere fra, så det nødvendige antal deciderede fyringer ender på omkring 40 personer i Danmark.

Samlet reduktion på 90

Dermed ser det ud til at den samlede reduktion i medarbejderstyrken i Danmark kan ende på omkring 90, hvoraf op mod halvdelen altså udgøres af frivillige fratrædelser.

Hos CSC ønsker pressechef Kim Ege Møller ikke at be- eller afkræfte Computerworlds oplysninger.

"Det er mest fair, at vi fortæller medarbejderne, hvornår og hvordan det kommer til at foregå, frem for at de skal læse det i Computerworld" siger Kim Ege Møller.

Det er mindre end 10  måneder siden at CSC sidste gang fyrede. Her meldre it-kæmpen ud, at 450 stod til at miste jobbet i Norden.

Fagforbundene har tidligere beklaget fyringsrunden og frygtet, at der måske kommer flere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere