Artikel top billede

Google forærer 15.000 Raspberry Pi-computere til skoler

Nu skal britiske skoleelever lære at programmere med minicomputeren Raspberry Pi.

Google har nu besluttet at forære 15.000 Raspberry Pi minicomputere til skoleelever i Storbritannien. Den tidligere Google-chef Eric Schmidt har netop besøgt Raspberry Pi Foundation i Cambridge, hvor han deltog i programmerings-undervisningen på en lokal skole.

De gratis minicomputere skal hjælpe eleverne med at lære at kode. Der har været skarp kritik af det britiske uddannelses-system, hvor antallet af it-studerende er faldet med 34 procent i det sidste årti.

Eric Schmidt har også kritiseret, at skolerne fokuserer for meget på at bruge - i stedet for at skabe - software.

"Britiske opfindere og iværksættere har ændret verden - telefonen, fjernsynet og computere blev alle opfundet her," sagde Eric Schmidt under besøget i Cambridge ifølge BBC.

Google bidrager også med penge til it-uddannelse af lærere. Men det britiske lærerforbund har kritiseret, at private virksomheder bruger skolerne til at markedsføre deres egne produkter.

Raspberry Pi er en lille computer i kreditkort-format med en ARM-processor og integreret grafikenhed samt 256 MB hukommelse. Den booter fra et SD-kort med Fedora Linux og har en simpel GPU, Ethernet, HDMI og USB 2.0.

Prisen for minicomputeren er omkring 250 kr. Det er britiske David Braben, der står bag Raspberry Pi. Han var med til at udvikle det berømte spil Elite i 1980'erne.

Der findes efterhånden mange alternative minicomputere. Det gælder blandt andet APC fra VIA, Rikomagic's MK802 og RK3066, BeagleBoard, Mele A1000 og Hiapad Hi-802.

Den nye Android-konsol GameStick fra PlayJam er heller ikke meget større end en usb-nøgle og sættes direkte i fjernsynets HDMI-kort. Den koster dog omkring dobbelt så meget som Raspberry Pi.

Eric Schmidts besøg i Cambridge kommer kun få dage efter hans noget mere kontroversielle rundtur i det hermetisk lukkede og internet-fjendtlige land Nordkorea. En tur, der blev beskrevet i detaljer af hans datter.

Få dage efter kunne Google Maps offentliggøre et nyt og mere præcist kort over Nordkorea. Det forlyder dog ikke, om det er Schmidt selv, der har været på opmåling i det isolerede land. Men internet-brugerne har allerede reageret med humoristiske anmeldelser af nordkoreanske fangelejre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere