Artikel top billede

Smartphone-sensor aflurer din kode

En helt almindelig smartphone indeholder talrige sensorer, der samler data fra omgivelserne. Det kan blive en sikkerheds-risiko.

Sikkerhedsforskere har nu afsløret, at telefonens indbyggede accelerometer kan bruges til at aflure brugerens pin-kode eller det særlige mønster, som man skal tegne på skærmen for at låse telefonen op. Det er typisk meget let at få fat i data fra telefonens accelerometer og andre sensorer med en app på den mobile enhed. Det skriver BBC.

Et accelerometer samler typisk data om bevægelser i tre dimensioner; fra side til side, frem og tilbage og op og ned. Det bruges i mange spil og andre applikationer. Men professor Adam J. Aviv fra Swarthmore College i Pennsylvania har opdaget, at disse sensordata også kan bruges til at regne ud, hvor brugeren har trykket på skærmen, når man låser enheden op med en pinkode eller et mønster.

"Det fungerer forbavsende godt", siger professoren, der har lavet en hel "ordbog" med tryk på skærmen. Efter de første fem gæt var softwaren i stand til at gætte den rigtige pin-kode omkring halvdelen af tiden.

Forskerne mener, at der er tale om et generelt problem i smartphones. Der kommer stadig flere sensorer i de nye modeller - alt fra kameraer og mikrofoner til følere, der registrerer temperatur, magnetfelt og bevægelser - men det halter stadig med sikkerheden. Dermed kan telefonen forvandles til en mobil overvågnings-station.

"Flere sensorer i smartphones betyder, at der er mange flere data, som flyder gennem disse enheder, og dermed er det helt kritisk at beskytte dem," siger Kevin Mahaffey fra sikkerhedsfirmaet Lookout.

Typisk er det sådan, at brugeren ikke skal give tilladelse til, at en app kan samle data fra telefonens accelerometer, selvom programmet ikke har en legitim grund til at hente disse data. Sådanne sensor-data bliver ikke regnet som følsomme. Men forskerne har nu vist, at de kan indeholde meget sikkerheds-kritiske informationer.

Der er andre forskere, som forsøger at bruge telefonens gyroskop og andre sensorer til at finde frem til brugerens koder.  

"Vi bruger disse enheder på en anden måde end traditionelle computere, fordi vi holder dem i hånden, og det betyder, at informationer kan lække til enhedens sensorer," lyder budskabet fra professoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere