Artikel top billede

Mand stjal nøgenfotos og truede kvinder til at strippe på cam

Hundredvis af kvinder blev afpresset med nøgenbilleder. Manden risikerer nu at sidde i fængsel resten af sit liv.

FBI har nu anholdt en 27-årig mand i en usædvanlig sag om seksuel afpresning på nettet - også kaldet "sextortion". Den anholdte Gary Kazaryan anklages for at have hacket mindst 350 kvinders mailkonti for at finde nøgenbilleder. Herefter har han truet med at lægge billederne ud på nettet og afpresset kvinderne til at posere nøgen på webcam.

I en pressemeddelelse fortæller det amerikanske justitsministerium, at manden nu kan risikere op til 105 års fængsel.

Det menes, at Kazaryan også har hacket hundredvis af Skype- og Facebook-konti, og han har ændret kodeordene, så de oprindelige ejere ikke længere kunne få adgang til deres konto.

Kazaryan har så gennemsøgt de forskellige konti og mailarkiver for at finde billeder af afklædte kvinder eller navne og kodeord for deres venner.

Med disse informationer har Kazaryan så overtaget kvindernes identitet online og sendt beskeder til vennerne i deres navn, hvor han forsøgte at overtale dem til at smide tøjet og sende nøgenbilleder.

De indsamlede billeder er efterfølgende brugt til at true kvinderne, som blev tvunget til at vise deres bryster på Skype.  

Hvis offeret har nægtet at vise sig nøgen på Skype, har Kazaryan angiveligt lagt nøgenbilleder ud på personens Facebook-profil.

Efterforskerne har fundet mere end 3.000 nøgenbilleder på hans computer. Nogle af dem er stjålet fra forskellige online-konti, og nogle af dem har han selv taget på Skype.

FBI har endnu ikke identificeret alle de kvinder, der kan være krænket i denne sag. Kazaryan blev anholdt uden dramatik tirsdag morgen af FBI-agenter, og han er nu sigtet for computer-indbrud og identitets-tyveri af særlig svær karakter.

Han er ikke den første it-kriminelle, der forsøger at aflure kvinder på nettet. Der har været flere sager om hackere, som har udspioneret deres kvindelige ofre med webcams eller ligefrem afpresset dem til at tage nøgenbilleder af sig selv.

I en af de mest groteske sager blev en ung mand sidste år dømt for at installere spyware på kvinders computere og lokke dem til at placere maskinen i badeværelset. Hans program viste en falsk fejlmeddelelse, der opfordrede til at placere computeren i nærheden af varm damp for at rense den.

Mange af ofrene troede på denne meddelelse og stillede computeren ind i badeværelset, mens de tog brusebad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere