Artikel top billede

Så meget koster it-systemet bag din sygesikring

Regionerne og kommunerne er gået sammen i et udbud af et nyt sygesikringssystem. Det er ikke helt billigt.

Danmarks fem regioner og samtlige 98 kommuner er via deres it-selskab Kombit gået i fællesudbud med henblik på at købe Danmarks næste sygesikringssystem.

"Ordregiver ønsker etablering og drift af et nyt administrativt system for praksissektoren til erstatning af de nuværende løsninger, der benyttes i regionerne og kommunerne," skriver
regionerne og kommunerne i deres fælles udbudsmateriale.

Det kommende sygesikringssystem skal i praksis skabe en fælles platform for kommunale og regionale medarbejdere til at håndtere danskernes besøg hos blandt andre praktiserende læger og speciallæger.

Håndtering betyder eksempelvis afregning blandt andet af de omkring 13 milliarder kroner, som danskerne bruger på lægebesøg, og de syv milliarder kroner, som borgerne årligt får i tilskud til receptordineret medicin.

Også funktioner som borgernes udlæg for lægebesøg i udlandet og overenskomstadministration af eksempelvis udbetalinger til de praktiserende læger, skal systemet kunne håndtere.

Systemet hidrører derimod ikke hospitalsbesøg.

Et system til 215 millioner

Det forventes, at omkring 300 regionale medarbejder samt mellem 300 og 500 kommunale medarbejdere skal kunne arbejde i det kommende sygesikringssystem, som har en anslået værdi af 215 millioner kroner i det fireårige kontraktforløb.

I udbudsmaterialet fremgår det også, at udover afregning, styring og controlling af ydelser til praksissektoren, medicintilskud og andet, så skal det kommende system blandt andet også understøtte administration af sundhedskort og borgernes valg af læge.

Regionerne oplyser, at funktioner som valg af egen læge med tiden kunne blive en selvbetjeningsløsning. 

Derfor skal vinderen af udbuddet også kunne levere "en fleksibel løsning, der kan udvikles i takt med, at krav, behov, regler og overenskomster ændrer sig," som det hedder i udbudsmaterialet.

Deadline for tilmelding til prækvalifikationen udløber den 1. marts klokken 12.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere