Artikel top billede

Twitter hacket: Din konto kan være ramt

Hackere har stjålet brugernavne og adgangskoder fra flere hundrede-tusinder Twitter-brugere. Se her, hvad du skal gøre, hvis du er blevet ramt.

Twitters servere er blevet knækket af det, som selskabet selv kalder for "ekstremt sofistikerede" hackere, der angiveligt har skaffet sig adgang til op mod en kvart million Twitter-brugeres password og brugernavne.

Twitter meddeler, at selskabets folk fik øje på en række usædvanlige mønstre, der ved nærmere undersøgelse viste sig at afsløre hacker-angrebet, der har fundet sted løbende i den seneste uges tid.

"Vi opdagede et live-angreb, som vi kunne lukke helt for et øjeblik efter, vi opdagede det," lyder det fra Twitters sikkerhedschef i et blog-indlæg.

"Vores undersøgelser antyder imidlertid, at angriberne kan have skaffet sig adgang til begrænsede bruger-informationer - brugernavne, email-adresser, session-tokens og krypterede verisoner af password - for omkring 250.000 brugere," skriver han.

Twitter har nulstillet adgangskoderne og tilbagekaldt tokens til de ramte konti.

Har allerede sendt mail ud

Selskabet har også sendt email til de ramte brugere med besked om, at de bliver nødt til at nulstille deres adgangskoder og finde på et nyt.

"Dette angreb har ikke været udført af amatører, og vi tror ikke på, at der har været tale om et isoleret tilfælde," lyder det fra Twitter.

Twitter henviser til, at også de to store amerikanske aviser New York Times og Wall Street Journal i sidste uge blev udsat for hackerangreb - angiveligt af kinesiske hackere.

Twitter mener, at også andre selskaber og organisationer i den seneste tid har været udsat for hackerangreb.

Nu opfordrer selskabet samtlige sine brugere til at skærpe deres adgangskoder til Twitter.

Sådan bør adgangskoderne se ud

Adgangkoderne bør være på mindst 10 tegn og bestå af et miks af store og små bogstaver, tal og symboler, hedder det.

"Det øger risikoen for at blive ramt, hvis man anvender samme adgangskode til flere online-konti. Brug et øjeblik eller to på at ændre din Twitter-adgangskode, hvis du ikke i forvejen anvender god password-hygiejne," lyder fra Twitter.

Selskabet er fortsat i gang med at indsamle data om angrebene og samarbejder allerede med de amerikanske myndigheder om at forfølge hackerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere