Artikel top billede

Det er muligt at køre Windows på en Mac - her ved hjælp af Parallels Desktop.

Kør Windows på din Mac: Her er de bedste løsninger

To af de mest populære løsninger til at køre Windows på Mac er blevet testet. Her er resultatet.

Læs også


Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac

Stadig flere it-chefer begynder at åbne en dør på klem for Mac i virksomheden, men selvom man taler om, at den Windows-dominerede æra er ved at være slut, er der stadig en betydelig efterspørgsel på at kunne køre Windows på Mac.

Uanset hvad man i øvrigt måtte mene om Apples styresystem, så udgør det nemlig lidt af en udfordring, når man skal arbejde med Windows-applikationer i virksomheden.

Derfor findes der en række løsninger, der gør det muligt at køre Windows på en Mac.

Blandt de mest populære finder man VMware Fusion, Parallels Desktop, Citrix' løsninger og VirtualBox. 

Sådan kører man Windows på Mac

De løsninger gør det muligt at køre med både Windows og Mac OS på samme tid, så man nemt kan skifte til Windows-miljøet, når der er behov for det.

Derudover har Apple sin egen Boot Camp-løsning, der gør det muligt at installere Windows på selve Mac'en, så man kan boote i Microsofts styresystem.

Nu har Mactech testet to af de mest populære virtualiserings-løsninger; VMware Fusion 5 og Parallels Desktop 8.

Mactech har testet både Windows 7 og 8 på en række forskellige Macs med både traditionelle harddiske og SSD'er.

"Både VMware Fusion og Parallels Desktop til Mac er glimrende produkter, og begge lader dig køre mange OS'er ganske godt, skriver Mactech i sin konklusion.

Sammenholder man Mactech-testen med den test af de to løsninger, som vores eget mediehus tidligere har foretaget, tegner der sig et klart billede af, hvem vinderen er.

VMware Fusion mod Parallels

Mactech skriver:

"I størstedelen af vores generelle tests vandt Parallels 8."

I de tests, Mactech har kørt, kommer Parallels ud med 10 procent bedre resultater end konkurrenten i 56 procent af test-kørslerne.

Ser man på 3D-tests alene, vinder Parallels endnu mere klart, skriver Mactech, der også konkluderer, at Parallels Desktop er den bedste løsning, når det kommer til at udnytte Mac'ens batteri bedst.

Den konklusion matcher i det store hele den test, som vores eget mediehus i form af Infoworld tidligere har foretaget.

Ikke nok for pengene

I Infoworld-testen vandt Parallels Desktop 8 nemlig med karakteren 7,8 mod 7,6 til VMware Fusion 5

"Når alt kommer til alt, kan det en anelse bedre retfærdiggøres at opgradere til Parallels Desktop 8 end til Fusion 5. Men sagen er, at har man den forrige version af et af disse produkter, vil man sandsynligvis ikke have behov for at opgradere," skrev Infoworld blandt andet.

"Er planen at anvende Windows 8 i noget stort omfang, ville jeg vælge Parallels Desktop 8, fordi produktet understøtter Windows 8 en tand bedre."

"Hvis Windows 8 ikke er på menuen, så behold, hvad end du har. Hvis du ikke i forvejen har licens til et af disse produkter, men har behov for at køre Windows i en virtuel maskine, kan du frit vælge mellem disse to produkter: De er begge tilstrækkelige til formålet."


Resultatet i Infoworlds test (klik for stor størrelse).

Infoworld kritiserede dog begge de nye versioner for ikke at indeholde meget nyt for pengene.

"Efter min mening er ingen af de nye versioner pengene værd. Hvad værre er, så gælder det for begge produkter, at dette er anden gang i træk, disse to virksomheder tilbyder dyre opgraderinger med minimale forbedringer - det er en opførsel, man som bruger ikke bør acceptere."

Læs også

Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

Dansk it-chef: Derfor har jeg skiftet fra Windows til Mac




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere