Artikel top billede

Dansk forhandler i stort svensk opkøb

En af landets største ERP-huse opruster med opkøb af svensk retail-ekspert.

Den danske ERP-koncern EG A/S køber det svenskbaserede rådgivningshus Unitail AB. Med opkøbet styrker EG efter eget udsagn sin brancheerfaring, procesforståelse og sine it-kompetencer målrettet detailhandlen på tværs af de nordiske markeder.

"Unitail og EG Retail er et perfekt match til at hjælpe detailkæderne, nu hvor de på samme tid oplever, at markedet stagnerer, konkurrencen bliver hårdere, og kravene til at optimere processerne øges. Med fusionen bliver vi en endnu stærkere partner for detailkæderne i deres kamp om morgendagens forbrugere," siger Leif Vestergaard, administrerende direktør for EG-koncernen.

Unitails 15 medarbejdere omsatte i 2011 for 27 millioner kroner, og EG forventer, at den samlede omsætning på detailkunder i Sverige vil firdobles i løbet af de næste tre år.

Med de nye kolleger fra Unitail har EG Retail nu mere end 250 medarbejdere i Norden dedikeret til detailbranchen. Heraf arbejder de 40 i Sverige. Men hos EG regner man med at udvide den svenske stab med yderligere 30 ansatte over de næste år. Parterne har indgået aftale om ikke at oplyse yderligere omkring salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.

Hos Unitail er man også tilfredse med, at købet er lykkedes, da det giver nye muligheder for nordisk vækst og skala.

"Branchen gennemgår en omfattende strukturel og procesmæssig forandring, hvilket stiller store krav til leverandøren. Sammen med EG bliver vi Skandinaviens største leverandør af konsulentydelser til detailhandlen. Vi har fået bud fra flere sider, men har valgt EG, og med vores samlede erfaringer og kompetencer får vi et meget stærkt og komplet tilbud," siger direktør for Unitail Björn Carlson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere