Artikel top billede

Mange tager en ferie fra Facebook

Hver tredje Facebook-bruger har taget en frivillig pause fra det sociale netværk på flere uger, fortæller ny undersøgelse.

Det kan være meget anstrengende at følge med i vennernes liv på Facebook og holde sin profil opdateret med alle de små og store ting, som man ønsker at dele med resten af verden. Derfor er det måske ikke så overraskende, at hver tredje Facebook-bruger har valgt at holde en frivillig ferie fra det sociale netværk i en periode på adskillige uger. Det fortæller en ny undersøgelse fra Pew Internet and American Life Project.

Det er kun amerikanske Facebook-brugere, der har deltaget i undersøgelsen, men resultaterne kan formentlig også overføres til resten af verden. Det er 61 pct. af de adspurgte, der har taget ugelange pauser fra det sociale netværk. Blandt de mest hyppige årsager nævnes mangel på tid eller interesse, for meget negativt indhold eller konflikter på det sociale netværk, kedsomhed eller problemer med sikkerheden.

En del af brugerne føler, at de tilbringer for meget tid på det sociale netværk og er altså bange for at komme ind i en form for afhængighed, mens en mindre gruppe (4 pct.) synes, at deres privatliv er for eksponeret online.

Den nye undersøgelse bekræfter også, at Facebook faktisk mister brugere. Blandt dem, som ikke bruger det sociale netværk, svarer hver femte, at de har haft en konto og efterfølgende slettet den. Det begrundes typisk med, at Facebook er en tidsrøver, eller at der kommer for mange beskeder.

Alligevel ser det ud til, at Facebook bliver brugt mere intensivt end tidligere. Det er 41 pct. af de adspurgte Facebook-brugere, der er på tjenesten hver dag, og det er steget fra 33 pct. i august 2011. Det er især kvinderne, der bruger mere tid på det sociale netværk.

Kun tre procent af de adspurgte siger dog, at de regner med at bruge tjenesten endnu mere fremover, og kun otte procent af dem uden Facebook forventer, at de vil melde sig til det sociale netværk. Så det ser ud til, at potentialet for vækst er begrænset - i hvert fald i USA.

I aldersgruppen mellem 18 og 29 år er det ligefrem 38 procent, som forventer (eller måske bare håber), at de kommer til at tilbringe mindre tid på det sociale netværk fremover.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere