Antivirus-opdatering lammer computere

Tusindvis af computere med Windows XP mistede forbindelsen til nettet efter en antivirus-opdatering fra Kaspersky Labs.

Annonce:
Annonce:
Den russiske antivirus-leverandør Kaspersky Labs har leveret en fejlagtig signatur-opdatering til Windows XP-brugere tidligere i denne uge, som har lammet tusindvis af computere. Det melder BBC. Fejlen betød, at beskyttelses-niveauet blev sat så højt, at det var stort set umuligt at få forbindelse til internettet og interne netværk. Flere brugere skriver om problemet i Kasperskys egne fora.

Efter opdateringen slugte antivirus-programmet også næsten alle systemets ressourcer, så snart brugeren åbnede et browser-vindue.

Kaspersky Labs var klar med en rettelse allerede efter to timer - men den kunne ikke leveres til mange af de ramte computere, som jo havde mistet forbindelsen til nettet.

Det ser ud til, at problemet har ramt alle Kaspersky-brugere med Windows XP. Det gælder både for brugere med Kaspersky Endpoint Security og Internet Security. Der er ingen meldinger om problemer med computere, der kører Vista, Windows 7 eller 8.

Den bedste løsning er at deaktivere web-beskyttelsen midlertidigt eller oprette særlige regler for de porte, der er blokeret. Så kan man hente opdateringen manuelt og aktivere den normale beskyttelse igen.

For administratorer lyder anbefalingen at tømme det centrale update-arkiv og så hente de aktuelle virus-signaturer igen. Det kan dog tage flere timer.

Det gamle Windows XP ligger stadig på 39 procent af alle computere, ifølge de seneste tal, men den 8. april 2014 er det helt slut med support. Fra denne dato kommer der heller ikke flere sikkerheds-opdateringer. I forvejen mangler Windows XP mange af de sikkerheds-funktioner, som findes i nyere operativsystemer.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Rittal A/S
Salg, service og rådgivning inden for datacenterløsninger, bl.a. rack/serverskabe, køling, strømfordeling, sikkerhed- og overvågning og energimåling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord