Artikel top billede

Apple arbejder på helt ny form for password til iPhone

Apple arbejder på en helt ny måde at sikre iPhone eller iPad på. De almindelige fire-cifrede koder er alt for usikre, mener selskabet, mens den nye metode er super-sikker.

Apple kan være i gang med at udvikle en helt ny form for adgangs-'password' til kommende systemer og devices.

En ny patentansøgning viser, at selskabet arbejder på at erstatte de traditionelle password med tastede tegn med et system, der i stedet bygger på billed-genkendelse.

Systemet kan især vise sig gavnligt i kommende versioner af iPad og iPhone.

Skal genkende person

Ifølge patent-ansøgningen bygger det nye adgangs-givende system på en ide om, at brugeren for at få adgang til iPhonen eller iPad'den korrekt skal identificere et billede af en person, der er tilfældigt valgt blandt telefonens liste over kontakter.

Brugeren skal enten klikke på det korrekte navn eller fremsige den pågældendes navn til telefonen, der så åbnes.

Apple skriver i patent-ansøgningen, at de almindelige fire-cifrede passwords, der i dag anvendes i iPhone og iPad "nemt kan kompromiteres."

"For eksempel kan en tyv, der befinder sig i en bus, notere sig de fire tal, som en uanende bruger indtaster på sin smartphone," skriver Apple.

Fedtede aftryk af fingre

Ifølge selskabet kan en kvik tyv, der stjæler en iPhone eller en iPad, ofte også aflure de fire tal ved at 'læse' aftrykkene fra brugerens fingre på skærmen.

Apple skriver, at det nye system også kan bygge på genkendelse af andre billeder end billeder fra telefonens kontaktliste.

Det kan eksempelvis dreje sig om bygninger, som brugeren korrekt skal identificere ved at klikke på det korrekte navn i en liste over muligheder.

Systemet vil ligeledes kunne indstilles til, at brugeren eksempelvis får fremvist et billede af Århus Universitet og her skal klikke eksempelvis '5127,' fordi det er de sidste fire cifre i et telefon-nummer, der tilhører en person, som man forbinder med universitetet.

Det er endnu uvist, om Apple vil anvende den pågældende teknologi i kommende devices, men der spekuleres i, at selskabet vil introducere en form for billed-genkendelse i iOS 7, som efter alt at dømme vil se dagens lys til sommer.

Apple har tidligere arbejdet på en sensor til genkendelse af fingeraftryk, som muligvis vil blive indbygget i en iPhone 6.

Det underbygges af, at Apple i sommeren 2011 købte selskabet AuthenTec, der udvikler fingeraftryks-skannere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere