Artikel top billede

Spørg dine kunder til råds med denne sms-tjeneste

Dansk web-iværksætter får million-investering til at udvikle billige, mobile markedsundersøgelser.

Både McDonald's, Ebay og Carlsberg har set lyset i danske Opeepl Insights. Det har fået en dansk investor til at kaste et millionbeløb efter iværksætterfirmaet.

Opeepl Insights laver mobile markedsundersøgelser, der adskiller sig fra traditionelle markedsundersøgelser på farten. Via Opeepl kan man lynhurtigt udsende spørgsmål til repræsentative grupper via sms - og på den måde få input til nye produkter eller markedets opfattelse af aktuelle kampagner eller produkter.

"Man kan sige, at sms er en gammel teknologi, men det er stadig den mest udbredte platform. Den har den fordel, at folk oftest med det samme kigger, når de modtager en sms. Det gør, at man kan få nogle lynhurtige besvarelser. Og så er det meget repræsentativt," fortæller stifter og direktør Morten Korch-Haahr til ComON.

Han peger på, at smartphones trods meget omtale stadig kun har en udbredelse på 47 procent i Danmark, og derfor vil man ikke få svar fra en repræsentativ gruppe, hvis man for eksempel brugte apps.

Vi skal kopiere Googles succes

Millioninvesteringen skal blandt andet anvendes til at forfølge en markedsmodel, der minder om Google Adwords. Opeepl vil være markedsanalysernes svar på "Google Adwords".

"Google Adwords fik selv de lokale håndværkere til at købe annoncer, fordi de prismæssigt blev tilgængelige for dem. Det samme ser vi en mulighed for med markedsanalyser, der nemt kan koste 20.000-25.000 kroner at lege med," siger Morten Korch-Haahr.

Hans undersøgelser er nede på et niveau omkring 700 kroner per undersøgelse.

Derfor holder eBay og McDonalds af os

Siden starten i september sidste år har både Carlsberg, McDonald's, eBay og Go´Aften Danmark testet den danske SaaS-baserede tjeneste, hvor firmaerne via web kan udsende sms'er til et repræsentativt panel - på under en time. Både til markedsundersøgelser og eller meningsmålinger.

Det har eBay for eksempel anvendt til at få svar på brugernes umiddelbare indtryk af nye funktioner, som firmaets udviklere brainstormede på. Hos Carlsberg har man anvendt teknologien til at måle, hvilke af deres sponsorater der var mest effektive. McDonald's har fået svar på, hvordan kunderne opfattede nye ting på menukortet.

Millionbeløbet er hemmeligt. Det samme er navnet på den danske angel investor, der har leveret det.

Opeepl har kontor hos det ambitiøse kontorfællesskab Founders House i indre København. ComON har tidligere besøgt stedet:

Se også:

Besøg hos 13 fremadstormende iværksætterfirmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere