Artikel top billede

Nyt tastatur 'bobler op' fra din touch-skærm

Inden længe vil tasterne kunne boble op af din touch-skærm, når du skal skrive på din tablet-computer. Se hvordan løsningen fungerer. Og se video, hvor touch-skærmen bobler op.

Et amerikansk selskab er på vej med en helt ny teknologi, der på sigt kan finde vej til fremtidens tablet-computer.

Med den nye teknologi vil det blive muligt at få et mærkbart tastatur på tablet-computerens touch-skærm, så fingrene kan føle tasterne.

Det vil fjerne en af de i dag store udfordringer ved tablet-computerne - nemlig at de med deres helt glatte skærm, som tasterne ligger 'under' - er vanskeligere at skrive på end almindelige tastaturer, hvor fingrene ved at føle kanter og anslag hjælper til med navigationen.

Eksempelvis kan fingrene på et almindeligt tastatur føle, når de rammer skævt på en tast og aktiverer en forkert tast, mens skrivefejl på en tablet-computer alene kan registreres med øjnene.

Flydende tastaturer

Løsningen fra den amerikanske teknologi-virksomhed Tactus Technology bygger på en ide om, at tasterne skal kunne skubbes op gennem en glat touch-skærm, når der er brug for dem.

Når skrive-handlingen er overstået, skal de forsvinde igen og efterlade touch-skærmen helt glat, som vi kender den i dag.

Teknologien fra Tactus anvender en væske, der flyder under touch-skærmen.

Denne væske befinder sig under touch-skærmen i små lommer, som er forbundet med en række underliggende kanaler.

Når tastaturet skal aktiveres, øges trykket i lommerne, hvilket får væsken til at presse mod touchskærmen, der buler op, så tasterne fremtræder på touch-skærmen.

Forskellig hårdhed

Ifølge Tactus vil det blive muligt at justere trykket i lommerne, så man selv kan vælge, om man vil have hårde eller bløde taster - som et almindeligt plastic-tastatur eller som små gel-pakker.

Selskabet har indtil videre udviklet en prototype på løsningen, som endnu ikke er salgbar.

Eksempelvis arbejder selskabet fortsat med at udvikle selv den bløde touchskærm, som skal være så solid, at en fingernegl, en kuglepen eller lignende med garanti ikke kan punktere den, så væsken flyder ud.

Ligeledes er en af udfordringerne, at tastaturet i den nuværende udformning er begrænset til et enkelt område af tablet-computeren, der altså kun kan anvendes som skriveredskab på enten den lange eller den brede led.

Selskabet sigter efter, at løsningen skal i produktion inden for det næste år.

Se video af løsningen her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere