Artikel top billede

Fascinerende Lego-legetøj snart klar i 3. generation

Lego Mindstorms er en af Legos successer hos både farmand og søn. Version 3 er klar efter sommerferien med både smartphone-integration, ny software og nye modeller. Læs mere om det fascinerende Lego-produkt her.

På trods af at seneste version af Legos Mindstorms robot-byggesæt kom i 2006 er det fortsat en af Legos største salgssucceser. Så stor en succes at Lego, ifølge Camilla Bottke, Global Marketing Lead for Lego Mindstorms, solgte flere enheder i 2011, end da kittet kom ud i 2006.  

Det forstår man godt, for de små robotter er et af de produkter, hvor begrænsningen ligger i din fantasi og ikke i produktet.

Derfor har Lego også lagt tre års udviklingsarbejde i næste generation, kaldet Mindstorms Ev3, som kommer i butikkerne efter sommerferien.

De tre år har Lego, ifølge Camilla Bottke, ikke mindst brugt på at teste robot-legetøjet på børn. Her var en af observationerne, at børn ikke så robotterne som noget industrielt men som en enhed med personlighed - og som en forlængelse af dem selv når der leges.

Se også Comons galleri fra præsentationen i København her

En anden konstatering var, at selvom Mindstormsrobotterne kan  bygges om og programmeres til at være alt fra kørestole til selvkørende modelbiler, så ville målgruppen fra 10 år og op gerne hurtigt i gang. Derfor kan Ev3 sættet også lynhurtigt styres via en infrarød sender, som dermed fungerer som en direkte fjernbetjening. 

Med version 3 kan du desuden bruge en iPod, iPhone eller Android-telefon til at styre enheden direkte via Bluetooth og den kommende app - ligesom du direkte på enhedens programmerbare central-enhed kan trykke simple kommandoer ind for at komme i gang.

Styrken ligger i programmeringen

Mindstorms virkelige styrke ligger dog i programmeringen, som kan ske via en PC eller Mac. Ifølge Lego vil Ev3-sættet have et enklere interface, som samtidig har mulighed for mere avanceret udnyttelse af de medfølgende motorer og sensorer.

I startsætter medfølger der således tre motorer, en touch-sensor, en farve-sensor og en IR-sersor. Ev3 er i øvrigt fuldt bagudkombatibelt, så har du allerede et Mindstorms NXT-sæt, kan du bruge sensorerne i dine (og dine børns) nye konstruktioner.

I startboksen er der i øvrigt klodser og instruktion til at bygge fem forskellige robotmodeller - hvor hvert projekt tager cirka 20 minutter. Derudover er der 12 robotter, som er udviklet af voksen-fans, som du også kan skabe ud fra start-sættet.

Mindstorms Ev3 lanceres efter sommerferien. Prisen bliver 2.999 kroner. Softwaren kommer på dansk for første gang samt en række andre sprog inklusiv kinesisk og engelsk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere