Artikel top billede

Så let kan andre snage i billederne på din iPhone

En simpel hacker-metode kan give andre adgang til indhold på din iPhone.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Apple arbejder på helt ny form for password til iPhone

PIN-koden på din iPhone er en fornuftig sikkerhedsforanstaltning, men desværre er den ikke uden huller.

Det er tidligere blevet afsløret, hvor let det generelt er at gætte sig til andres PIN-koder, men hvor det først og fremmest skyldes, at folk vælger for forudsigelige PIN-koder, så er problemet denne gang, at styresystemet iOS 6.1 indeholder et uheldigt hul.

Hvis de forkerte folk skulle få fingrene i din iPhone, vil det i værste fald kunne betyde, at de får adgang til dine billeder, og at de kan foretage telefonopkald på din regning.

Siden Jailbreaknation.com, der har opdaget hullet, beskriver, hvordan det lader sig gøre.

Metoden indebærer en række trin - blandt andet, at man foregiver at ville foretage et nødopkald for så at annullere kaldet med det samme.

Det skal understreges, at Computerworld naturligvis ikke vil opfordre til, at man ringer til alarmcentralen for sjov, men desværre ser hullet ud til at være ganske korrekt observeret af Jailbreaknation.com.

Når man først har listet sig forbi PIN-koden, kan man blandt andet få adgang til billeder på telefonen og sende emails og tekst-beskeder via kontakt-listen, som man får adgang til.

Se det demonstreret her:

Apple har over for AllThingsD bekræftet, at der er et hul i iOS 6.1.

"Apple tager bruger-sikkerhed meget alvorligt. Vi er opmærksomme på dette problem og vil levere et fix i en fremtidig software-opdatering," siger Apples Trudy Muller til AllThingsD.

Så sent som i sidste uge kom det frem, at Apple arbejder på at erstatte de traditionelle PIN-kodermed et system, der i stedet bygger på billed-genkendelse.

Ifølge en patent-ansøgning bygger det nye adgangs-givende system på en ide om, at brugeren for at få adgang til iPhonen eller iPad'den korrekt skal identificere et billede af en person, der er tilfældigt valgt blandt telefonens liste over kontakter.

Læs også:

Afsløring: Så let kan andre gætte din PIN-kode

Apple arbejder på helt ny form for password til iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere