Artikel top billede

Rige arabere forærer dyre Macbook-computere til skoleelever

Oliemilliarder kan bruges til andet end at købe fodboldklubber.

Da den amerikanske by Joplin i 2011 blev ramt af en tornado, der dræbte 161 mennesker og smadrede byens skole, modtog byens skolevæsen et yderst usædvanligt opkald fra ambassaden for De Forenede Arabiske Emirater. 

"Sig hvad I har brug for," sagde stemmen i den anden ende af røret, skriver Washington Post.

Manden fra ambassaden sagde, at skolen ikke blot skulle tænke på nye skolebøger. Men at de skulle tænke stort.

Derfor pitchede byen sin mest ambitiøse plan over for ambassaden. En plan der ville gøre fysiske bøger overflødige for byens skolebørn.

I dag har alle byens 2200 skolebørn en spritny Macbook, som er finansieret via en donation på knap 5,5 millioner kroner (1 million dollar) fra De Forenede Arabiske Emirater.

Bliver brugt til tests og undevisning

De nye computer har forandret undervisningen på skolen, hvor eleverne bruger de nye computere til prøver, lektier og som et aktivt undervisningsredskab i timerne.

Eleverne sidder ikke længere bænket på lange rækker foran en tavle.

I stedet sidder de nu ofte samlet i grupper. Her sidder eleverne med hver deres computer, hvor videoer og interaktive præsentationen hjælper dem med indlæringen.

Ud over at udstyre byens skoleelever med nye computere har den arabiske oliestat også brugt 5 millioner dollar på et nyt intensivt afsnit til for tidligt fødte børn på byens hospital, der også blevet skadet under tornadoen.

Støtte er del af en større plan

Støtten er en del af en større plan, hvor De Forenede Arabiske Emirater efter samme princip, som når vesten yder nødhjælp, vil give støtte til områder i USA, hvor der er brug for hjælp.  

Og ifølge Washington Post er donationerne et eksempel på, at magtbalancen for nødhjælp er begyndt at skifte.

I mange år har USA og resten af den vestlige verden brugt milliarder på at donere nødhjælp og ny teknologi til resten af verden. Men lande som Kina og de stenrige oliestater yder nu også bidrag, og mindst et af landene har nu også udset sig USA som et land, hvor dele af befolkningen har brug for en håndsrækning.

"Vi prøver at hjælpe, når vi ser, at der er behov for det," siger Yousef al Otaiba, De Forenede Arabiske Emiraters ambassadør i USA, til Washington Post. 

Mange eleverne er dog slet ikke klar over, hvem der har doneret de nye computere. Men det er de voksne, og skolen har modtaget stor kritik for at modtage donationerne, der af kritikerne bliver kaldt for arabiske blodpenge. 

C.J. Huff, der er talsmand for skolen, slår dog fast, at det var det rette at gøre af hensyn til børnene. 

"Det vil være fantastisk, hvis vi selv havde kunnet betale for computerne, men det kunne vi ikke. Nogle gange skal man være villig til at gemme sin stolthed væk og bare kunne acceptere gaver," siger C.J. Huff. 

Læs også:

Kæmpe iPad-invasion i lille dansk kommune

Drop dyre kurser - det er gratis at blive klog på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere