Artikel top billede

Små forhandlere: Visma har ingen alternativer til Winkompas i Danmark

Vismas ny danske direktør har bebudet, at porteføljen skal gennemgås, men Winkompas-forhandlere tror ikke, Visma kan undvære produktet.

Den nye direktør for Visma i Danmark, June Meilgaard, fortalte for nylig, at Visma ser på deres produktportefølje i Danmark.

Det drejer sig blandt andet om en række opkøbte produkter, herunder det oprindeligt danskudviklede økonomisystem Winkompas og det tidligere sharewaresystem Summa summarum.

Det får danske Winkompas-forhandlere til at komme med et opråb.

"Vi kan ikke undvære Winkompas, og det mener jeg heller ikke, at Visma kan," siger Peter Houkjær fra den jyske forhandler Datalinknord, som har satset hele butikken på Winkompas. Mellem 60 og 70 procent af forhandlerens omsætning kommer fra Winkompas-forretning.

Samme synspunkt giver Tommy Jensen fra 2do EDB i Kalundborg udtryk for.

"Det er et fantastisk produkt. Efter min overbevisning er Winkompas det økonomisystem, der giver kunderne mest for pengene i dag," siger Tommy Jensen.

Han frygter dog for, om Visma helt har øje for mulighederne i Winkompas, som norske Visma købte i 2005.

"Jeg kan være lidt bange for, at der ikke bliver set på danske kunders behov. Efter at Visma har købt Mamut, er det blevet deres øjesten, og det produkt de gerne vil sælge til de små kunder. Men der mener jeg, at Winkomas er meget bedre," siger Tommy Jensen.

Tommy Jensen har stor succes med at sælge hostede Winkompas-løsninger. Det samme har Datalinknord, hvor Peter Houkjær også langer lidt ud efter Visma-produktet Mamut, som han heller ikke mener, at han kan bruge til så meget - og slet ikke kan tilpasses så meget,  som Winkompas kan.

"Vi har bygget vores forretning op omkring Winkompas.  Vi kender efterhånden produktet som vores egen bukselomme og kan lave alt i det. Det kan bøjes og drejes til at lave de mest fantastiske ting," siger Peter Houkjær.

Visma sendte brev ud til Wimkompaskunder: Køb Mamut i stedet

De to Winkompas-forhandlere satser derfor på, at Visma fortsætter med produktet, og de er begge uforstående overfor, at Visma i perioder ikke har givet produktet den fokus, de mener det fortjener.

En episode begge forhandlere ikke kan skjule de er lidt forargede over er, at Visma sendte et brev ud til alle Winkompas-kunder, hvor de tilbød dem at flytte over på norskudviklede Mamut.

"De fik ikke én kunde på det. Mamut har slet ikke de samme muligheder, og jeg mener det er en fejl af Visma, at de ikke gør mere ud af Winkompas," siger Tommy Jensen fra 2do EDB i Kalundborg.

Han peger på, at når han sælger den hostede version af Winkompas til sine kunder, så kan han meget hurtigt konkurrere med cloud-produktet E-conomic.

"Vi kan sælge en hostet Winkompas til 348 kroner om måneden. En E-conomic-løsning bliver hurtigt dyrere end det. E-conomic har været gode til markedsføring. Hvis Visma gjorde noget mere ud af, at markedsføre hostede Winkompas-løsninger, tror jeg, at det kunne blive en større succes," siger Tommy Jensen.

Tommy Jensen nærer dog ikke nogen illusioner om, at Visma kommer til at sætte en kampagne i gang. Han tror og håber dog, at Visma vil fortsætte med at understøtte programmet.

"Men vi går da og kigger i kulisserne, så vi ikke står på bar bund, hvis Visma skulle bestemme sig for at lukke Winkompas ned. Men jeg tror ikke, de gør det. De tjener stadig godt på licenserne, og der er også kommet en del opdateringer her på det sidste," siger Tommy Jensen.

Peter Houkjær fra Datalinknord satser endnu mere benhårdt på Winkompas.

"Vi ser ikke efter alternativer. Vi er en Winkompas-forhandler. Og det bliver vi ved med at være. Jeg tror ikke på, at Visma kan finde på at nedlægge produktet. Men det er rigtigt, at vi er for få forhandlere. Vi burde være mindst 100 forhandlere flere," slår Peter Houkjær fast.

Læs mere:

Ny Visma-direktør: Der forsvinder nok nogle produkter i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere