Artikel top billede

Microsofts Skype-boss: Her er fremtidens kommunikation

San Diego: På sin keynote i San Diego fortalte Tony Bates fra Microsofts Skype-division om fremtidens unified communications.

Læs også:

Microsoft smelter Skype sammen med Lync

Lync Conference 2013, San Diego: Godt 1.000 mennesker havde fundet sig til rette på Lync Conference 2013 for at høre Skype-topchef Tony Bates' vision for unified communications.

"På mange måder er dette en udviklingsrejse, og vi er faktisk først lige begyndt. Der er så meget mere, vi kan gøre," starter Tony Bates ud.

Her er UC-visionen 

Konferencen i San Diego skal vise de godt 1.000 fremmødte deltagere, hvad Lync 2013 og fremtidens kommunikation vil byde på.

"Kommunikation er så fundamentalt for vores hverdag og samarbejde, at vi faktisk bliver nødt til at gøre det mere humant," siger Tony Bates.

For kommunikationsteknologien er gået i en forkert retning ifølge topchefen.

"Tag telefonen. Den medførte, at det var alt for nemt for mig at lade være med at gå ned på pubben og faktisk socialisere og interagere på en personlig og dyb måde," siger han og fortsætter:

"Teknologi har på nogle måder gjort verden mindre, men den har på en måde også skubbet os væk fra hinanden."

De oprindelige kommunikationsformer skal tilbage

Han påpeger blandt andet, at de sociale medier har gjort det muligt slet ikke at mødes.

Ifølge Tony Bates er det nogle gange en envejskommunikation, hvor en masse mennesker råber i munden på hinanden.

Det er en forkert udvikling - vi skal derimod tilbage til de oprindelige dyder omkring kommunikation, mener han. 

"Vi vil bringe bytorvet tilbage, hvor folk mødtes for at kommunikere og udveksle ideer - blot på en virtuel og intim måde, der skaber mere dybde og mere samarbejde og mere mening," siger Tony Bates og følger op:

"Det, jeg virkelig beskriver her, er 'rehumanization' af kommunikation."

Brugeren i centrum

Det handler om, at teknologien skal kunne håndtere menneskers kommunikation og ikke omvendt.

"Hver eneste dag er vi alle både forbrugere, professionelle, venner, familie og kolleger på en gang - kommunikationsteknologi bliver i ligeså høj grad nødt til at kunne flytte sig imellem disse dimensioner," fremhæver han.

"I dag retter folk sig ind efter teknologien. Alle de enheder, applikationer og netværk, der er i dag, har hver deres sæt af regler og identiteter, og kræver, at vi overholder dem. Vi bliver nødt til at sætte folks behov først og lade teknologien følge efter."

Det kan vi vente os af Lync i fremtiden

Mod slutningen af sin keynote giver han forsamlingen en række løfter.

"Brugeroplevelsen skal være simpel, praktisk naturlig og gnidningsfri. Barriere for kommunikationen skal fjernes for alle. Vi skal sørge for at designe services og enheder, som folk vil have - det vil blandt andet sige platformsuafhængig og mobilitet. Og til sidst skal det være pålideligt og sikkert at anvende,"  siger Tony Bates og runder af:

"Det er vores vision. Og nu, hvor vi har bragt Lync og Skype sammen i én division, har vi muligheden for virkelig at levere denne fantastiske kommunikations-oplevelse."

Microsoft er for alvor gået ind i kampen med Cisco med hensyn til IP-telefoni. Her har Lync gået fra tre millioner brugere til fem millioner brugere i løbet af de sidste 14 måneder. 

Læs også:

Microsoft smelter Skype sammen med Lync




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere