Artikel top billede

Disse mobil-nyheder er i vente på Mobile World Congress

Der er et væld af nyheder på verdens største mobilkonference i Barcelona, der løber af stablen i næste uge. Læs her, hvad du kan forvente fra konferencen.

I næste uge starter klodens største mobilkonference i Barcelona, GSMA Mobile World Congress 2013.

Her kan mere end 65.000 gæster ifølge Computerworlds søstermagasin Networkworld forvente et se en række helt nye mobilstyresystemer og selvfølgelig nye smartphones i spandevis.

Nye styresystemer

Som tidligere nævnt hos Computerworld vil de mange tilskuere stifte bekendtskab med ZTE smartphones kørende på det HTML5-baserede Firefox OS, når browserselskabet Mozilla på mandag vil sløret for den første telefon, der kører på Firefox OS.

Mobilstyresystemet er planlagt til at blive rullet ud i to versioner - Keon og Peak - hvor Keon kører på en 1 GHz-processor, med 3.5-tommer touchscreen, et tre megapixel kamera og en harddisk på 4 gigabyte

Peak derimod er noget mere kraftfuld og kører på dual-core 1,2 GHz-processor, hvor der er et otte megapixel kamera på bagsiden og et to megapixel-kamera på forsiden samt en intern harddisk på fire gigabyte.

Det forventes, at salget af ZTE-telefonerne bliver skudt i gang i forbindelse med afholdelsen af den store mobilkonference i Barcelona.

Udover ZTE-telefonerne vil tilskuerne også stifte bekendtskab med Canonicals Ubuntu-baserede smarthones, styresystemet Tizen fra Intel og Samsung samt finske Jollas Sailfish OS på konferencen, hvor det dog forventes, at Googles Android-system vil være det klart dominerende styresystem.

Nokia med nye telefoner

I den catalanske hovedstad vil den finske mobilproducent Nokia også være klar med nye smartphones baseret på Windows Phone, da det forventes, at Lumia 520 og 720 vil ligge klar til at blive pillet, rodet og raget med på konferencen.

De to telefoner skal ifølge planerne henvende sig til de lidt mere økonomisk begrænsede målgrupper, mens selskabet endnu ikke som eksempelvis HTC, LG og Samsung med sin kommende Galaxy S4 til marts har annonceret en topmodel på konferencen.

Rygtestrømmen siger dog, at Nokia formentlig vil vise verden efterfølgeren til topmodellen Lumia 920, som blev sendt på gaden i september.

Udover nye styresystemer, nye telefoner og diverse tablets vil LTE-teknologien - også kendt som 4G - blive et stort tema på konferencen i Barcelona, hvor blandt VoLTE-services (voice over LTE) vil blive demonstreret af flere operatører.

Konferencen starter mandag den 25. februar med officiel afslutning torsdag den 28. februar.

Computerworld er med i Barcelona hele ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere