Artikel top billede

Dansk it-topnavn ny administrerende direktør i EMC

Opdateret: EMC Danmark skifter ud på direktør-posten, hvilket betyder, at en gammel kending nu skal stå i spidsen for selskabet her i landet.

EMC Danmark ansætter Peter Perregaard som ny administrerende direktør.

Peter Perregaard erstatter Carsten Højerup, der efter fem år på posten fortsætter sin karriere i EMC som District Manager med hovedansvar for EMC's enterprise-forretning, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Jobbet som administrerende direktør i EMC Danmark er en spændende udfordring, fordi EMC er en visionær virksomhed, der tør sætte barren højt," udtaler Peter Perregaard. 

"Ellers bliver man ikke markedsleder på et så centralt og stadigt voksende område som storage. Den type mod og commitment passer godt til mit temperament," forklarer han.

Der bliver i meddelelsen ikke lagt skjul på, at Peter Perregaards opgave bliver at sikre den fremadrettede vækst i EMC Danmark. 

"Peter har mere end tyve års erfaring inden for it-branchen på både nationalt og internationalt niveau. Han kommer med et stærkt sæt lederkompetencer og en unik forståelse for, hvor markedet bevæger sig hen. Derudover har han et fantastisk netværk, som nu vil komme EMC til gode," forklarer Robert Ekström, regionsdirektør for EMC i Norden & Baltikum. 

En gammel kending

Peter Perregaard kommer fra en stilling som administrerende direktør i Perregaard Consulting, hvor han primært har fokuseret på rådgivning omkring online it-strategier. 

Han har tidligere haft en række chefstillinger hos IBM, været administrerende direktør for Oracle i Danmark og for Software Innovation samt vice administrerende direktør hos cBrain.

Peter Perregaard blev i 2011 fyret fra Software Innovation efter godt fire år på posten. 

Han betegnede dengang sit farvel som "ret udramatisk" og som en konsekvens af, at den norskejede softwarekoncern indførteen "integreret ledelsestruktur". 

"Salget skal organiseres mere på tværs af landene, leverancer skal ske mere ens og så videre. Beslutningen er truffet af bestyrelsen og er slet ikke nogen dårlig idé, men det betyder altså også, at der ikke længere er et direktørjob til mig," forklarede Peter Perregaard.

Tilbage i 2004 blev Peter Perregard også afskediget i Oracle for rod med regnskabet. Den sag kan du læse mere om her

EMC Danmark havde i årsregnskabet 2011 70 medarbejdere i Danmark. Omsætningen det år lød på 113 millioner kroner, og resultatet efter skat endte på 3,2 millioner kroner. 

EMC, der har hovedkvarter i Hopkinton, Massachusetts, har på verdensplan 53.600 ansatte. Selskabet arbejder blandt andet med storage-teknologier, cloud, it-sikkerhed og informations-styring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere