Artikel top billede

Hallo Samsung, er der nogen hjemme?

Med en tablet-mobil på otte tommer er du sikker på at se tåbelig ud, når du skal ringe uden at bruge et headset. Men Galaxy Note 8 er mere end bare en usædvanlig stor smartphone på 21 centimeter.

På CES-messen i Las Vegas i januar kunne Huawei fremvise en ny Android-topmodel på 6,1 tommer, og med en længde på 16 centimeter var det alletiders monster af en smartphone. 

Det har Samsung nu overgået på Mobile World Congress i Barcelona, hvor den sydkoreanske elektronikgigant netop har præsenteret Galaxy Note 8.

Den er - som navnet antyder - otte tommer og hele 21 centimeter lang.

Der er altså garanti for at se mere end almindelig tåbelig ud, når der tales i den udendørs - medmindre der bruges headset.

Og der er nok en god idé, hvis du vil føre lange samtaler med denne mobil, da den vejer 338 gram. Eller cirka tre gange så meget som iPhone 5.

Men samtalefunktionaliteten er formentlig bare en ekstra funktion til tablet'en, der med sin størrelse ser ud til at ville konkurrere med iPad Mini på 7,9 tommer.

Lav skærmopløsning

Selv om skærmen på Galaxy Note 8 er stor, er opløsningen ikke stukket af. Den er 1.280 gange 800 pixel og altså mindre end de Android-topmodeller omkring 4,7 til 5 tommer, som i øjeblikket lokker med fuld HD, 1.920 gange 1.080 pixel.

Skærmen kan naturligvis betjenes med touch, og Samsung har smidt sin interaktive S Pen med i pakken, så der kan skrives noter på displayet. Der er også et lille musehul i tablet-mobilen, som den kan krybe ind i og gemme sig.

En 1,6 GHz quadcore processor fungerer som motor på Galaxy Note 8, der fås med enten 16 eller 32 gigabyte lagerplads.

Det er muligt at udvide med et Micro-SD-kort. Der er kameraer på både fronten og bagsiden, men de tager ikke billeder i nogen vanvittig høj opløsning, men nøjes med 5 og 1,3 megapixel.

En stor skærm sluger naturligvis mere strøm end en mindre, og derfor har Samsung smidt et forholdsvis stort batteri i tablet-mobilen på 4.600 mAh. Det er dobbelt op i forhold til Samsungs egen Galaxy S3, der nemt holder en dag med en del aktivitet på sin 4,8 tommer skærm.

Prisen for Galaxy Note 8 er 4.699 kroner, og den fungerer med 4G. Det er også muligt at få fingre i en udgave, der udelukkende virker med Wi-Fi, og den koster 3.400 kroner.

Samsungs nye tablet-mobil er ude i butikkerne i løbet af foråret.

Hvad mener du? Er det gået for vidt med de her store telefoner på fem, seks og otte tommer? Hvilken skærmstørrelse er helt perfekt i din verden? Smid en kommentar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere