Artikel top billede

Sådan kommer din bil til at kommunikere i fremtiden

Mobile World Congress: En ny bil lavet i samarbejde mellem Ericsson og Volvo viser M2M-teknologiens muligheder. Læs her, hvad du kan forvente af it-kommunikation i fremtidens biler.

"Der er lige sket en ulykke længere fremme, drej derfor til højre om 30 meter," lyder meldingen til far bag rattet,

Børnene sidder bagi og ser film direkte streamet fra Netflix.

Samtidig er en ambulance sendt af sted mod ulykkesstedet, aktiveret af sensorer i den havarerede bil.

Sådan et scenario er kommet et skridt nærmere.

Lidt senere på året lancerer den svenske bilproducent Volvo nemlig en ny bil, der er blevet til i et samarbejde med den svenske netværksgigant, Ericsson.

Et samarbejde, hvor M2M-teknologien (machine to machine) får lov at udfolde sig.    

"Vi har lavet en cloud-løsning til Volvo, som blandt andet betyder, at Volvo-fabrikken kan hive en masse informationer ud af bilerne," fortæller Ericsson direktør i Danmark, Lars Tofft, da Computerworld besøger Ericssons stand på Mobile World Congress i Barcelona.

"Der er indbygget wifi, så i princippet bliver bilen en wifi-zone. Med den nyeste M2M-teknologi er der langt bedre realtidsinformation til rådighed. Det skaber uanede muligheder for kommunikationen," fortsætter han.

Booker selv eftersyn

For eksempel kan kommunikationen med bilfabrikken udmønte sig i online-bookning af serviceeftersyn, eller meldinger om, hvornår det er på tide at udskifte diverse bildele.

Men også brændstofoptimering vil potentielt set være en mulighed.

Aftalen er global og betyder, at Volvo vil kunne kommunikere med deres biler over hele verden.

Lars Tofft viser bilen som et eksempel på de netværksteknologiske projekter, den svenske netværksgigant lige nu går og sætter i søen i en tid, hvor snakken om M2M-teknologi og Big Data bliver mere og mere allestedsnærværende.

Alle kobler sig på

Fra et bredere samfundsperspektiv kan kommunikationen mellem biler og alarmberedskaber på sigt komme til at betyde, at man næppe kommer til at vente to timer på ambulancen, hvis man sidder fastklemt i en havareret bil, da der også vil være direkte kontakt med alarmcentraler.

Og, måske ikke ulogisk, følger forsikringsbranchen også nøje med i udviklingen, da de mange informationer vil give helt andre muligheder for at finde ud af, hvad der for eksempel er sket inden en kollision.

Men bilsektoren er blot en ud af mange, hvor udnyttelse af store mængder data er i fuld gang.

"Vi bevæger os i en tid, hvor IKT (informations- og kommunikationsteknologi red.) begynder at blive interessant for andre sektorer, og alt, hvad der har gavn af at blive forbundet, bliver forbundet," lyder det fra den danske Ericsson-direktør.

Forrige år trak den svenske netværksgigant sig helt ud af mobilproduktionen, da japanske Sony købte Ericsson ud af den fælles mobilproduktionsselskab Sony Ericsson.

Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere