Artikel top billede

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

EU er på trapperne med ny bøde til Microsoft. Bøden kan blive af 'betydeligt omfang.' Se her, hvad EU mener, at Microsoft har gjort forkert.

De europæiske konkurrencemyndigheder er på vej med endnu en bøde til Microsoft.

Angiveligt vil bøden blive udstedt inden udgangen af denne måned.

Microsoft udsteder bøden til Microsoft, fordi det store amerikanske selskab har forsømt at indbygge en mulighed i Windows, der gør det muligt for brugerne selv at vælge mellem flere forskellige browsere.

Der nævnes ingen beløb, men ifølge Reuters kan der være tale om en "betydelig bøde-størrelse."

Gammel sag

Bøden kommer efter, at EU-Kommissionen i 2009 gik i flæsket på Microsoft for konkurrenceforvridende adfærd. Det kan du læse mere om her.

Dengang lovede Microsoft at rette op på problemet med browser-valg efter en række af selskabets konkurrenter på browsermarkedet havde klaget over, at Microsoft bundlede sin Internet Explorer-browser med det meget udbredte Windows-styresystem.

Selskabet bedyrede efter en del bataljer, at det fra 2009 ville indbygge en valg-mulighed, så Windows-brugere - for eksempel købere af nye computer med præ-installeret Windows - nemt ville kunne vælge en anden browser.

I sommer gik i gang med en ny undersøgelse af Microsoft, da EU mente, at Microsoft ikke havde indbygget den pågældende valgmulighed i Windows.

Microsoft selv har undskyldt og oplyst, at den manglende valgmulighed i Windows 7 Service Pack 1 skyldes 'en teknisk fejl.'

Microsoft erkender blankt, at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

EU siger god for Microsofts browser-valgfrihed.

Microsoft får ny milliardbøde af EU.

EU i nyt monopol-fremstød mod Microsoft.

Mega-bøde truer igen Microsoft.

Microsoft-rivaler vil have ændret [b]browser-forslag.[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere