Artikel top billede

Forsinket et år: Alligevel hoster og harker dette nye it-system

Et kæmpe it-system, der har været forsinket i et års tid, hoster efter idrifttagelse. Systemet skal i sidste ende hjælpe landets el-kunder.

Datahub er navnet på et it-system hos Energinet, der skal effektivisere håndteringen af blandt andet måledata i elmarkedet.

Men efter at have været forsinket i et lille års tid er det nu i drift.

Imidlertid er der fortsat mindre problemer, fremgår det af en blog om projektet på Energinet.dk's hjemmeside.

Systemet er leveret af Logica, der i dag hedder CGI, som har haft store problemer undervejs.

Hele forløbet

Oprindeligt var det daværende klimaminister Connie Hedegaard (K), der søsatte projektet.

Dengang var planen, at systemet skulle i drift medio 2012.

Men allerede den 26. oktober 2011 opleves problemer, da "..Logica har haft problemer med at gennemføre sine egne systemtest af migreringsapplikationen, hvorfor vi ikke har kunne godkende systemet til overtagelse".

Logica udarbejder derefter en ny tidsplan for migreringssystemet, der kan have betydning for tidsplanen for hele projektet.

Og det får det.

I uge 2013 meddeles det, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013.

Efter en periode med "en meget lang række fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet" får Energinet.dk en live-demonstration af DataHub fra Logica.

Men forsinkelsen er uundgåelig.

"Som vi flere gange tidligere har fortalt, har antallet af fejl og fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet haft et niveau, der medfører forsinkelse af det samlede program."

"Blandt andet på grund af det ekstra arbejde med fejlretning og yderligere test af Aktørtestsystemet imødeser vi også forsinkelser på DataHub-leverancen." 

"På baggrund af de tilbagemeldinger og ønsker vi i processen har fået fra aktørerne i branchen, har vi derfor samlet set besluttet, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013," hedder det.

[i]Læs kommentar fra Energinet.dk og CGI/Logica senere her på Computerworld.dk.[/i]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere