Artikel top billede

Hacker-angreb rammer 50 millioner Evernote-brugere

Evernote har bedt alle sine brugere om at ændre deres kodeord.

Den populære internet-tjeneste Evernote har været udsat for et dataindbrud, som betyder, at alle brugerne nu skal udskifte deres kodeord. Det menes at der er omkring 50 millioner Evernote-brugere.

Sikkerhedsholdet hos Evernote fortæller i en besked, at man har opdaget og blokeret mistænkelig aktivitet i firmaets systemer, som ser ud til at være et koordineret forsøg på at få adgang til sikre områder på Evernote.

I den efterfølgende undersøgelse har man ikke fundet tegn på, at angriberne har haft adgang til indhold gemt i Evernote. Dermed tyder det heller ikke på, at de har været i stand til at ændre eller slette data.

Men det ser ud til, at hackerne har hentet databasen med alle brugernavne, mailadresser og krypterede kodeord.

Trods beskyttelsen er det sandsynligvis kun et spørgsmål om tid, før hackerne har knækket krypteringen.

Derfor skal alle Evernote-brugere nu vælge et nyt kodeord, næste gang de logger ind. Det betyder også, at kodeordet skal ændres i alle de mobile apps.

Samtidig kommer der flere opdateringer til de forskellige apps, der skal gøre det lettere at veksle kodeordet.

Evernote anbefaler at undgå simple kodeord, der kan findes i en ordbog, og ikke bruge det samme kodeord på forskellige sites eller tjenester. Desuden bør man aldrig klikke på "Reset password" links i e-mails. I stedet bør man gå direkte til det pågældende websted for at ændre kodeordet.

I de sidste uger har både Apple, Facebook og Microsoft været udsat for dataindbrud. Det sociale netværk Twitter fortalte i sidste måned, at 250.000 brugerkonti var kompromitteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere