Artikel top billede

Groupon-stifter sparket ud - men kan grine hele vejen til banken

Den fyrede firmachef kan trøste sig med gigantisk formue.

Internet-kometen Groupon voksede sig hurtigt til at blive en milliard-virksomhed og nettets absolutte "darling", men selskabets fald har været næsten lige så dramatisk. I sidste uge besluttede bestyrelsen at sige farvel til den 32-årige stifter og chef for firmaet, Andrew Mason, som får ansvaret for den seneste tids nedtur.

Men der er nu ingen grund til medlidenhed. Andrew Mason forlader selskabet med aktier til en værdi af omkring 1,2 mia. kr. Det fortæller avisen Wall Street Journal og henviser til en meddelelse fra selskabet til det amerikanske børstilsyn SEC.

Mason ejer stadig 7,1 pct. af selskabets aktier, og han trak 160 mio. kr. ud af selskabet allerede inden børsnoteringen.

Men faktisk kunne hans aktieformue være meget større. Groupon gik på børsen den 4. november 2011, og dengang havde Masons aktier en værdi på 8,2 mia. kr. Efter børsnoteringen er værdien faldet med 85 pct.

På én enkelt dag faldt aktiekursen med 21 pct. sidste år efter et skuffende regnskab, hvor selskabet både måtte rapportere om et fald i antallet af nye kunder og en svagere omsætning end ventet.

Groupon er dermed et af de mange teknologi-selskaber, der har klaret sig rigtig dårligt på børsen. Facebook ligger også langt under den oprindelige kurs.

Hos Groupon kan virksomheder tilbyde rabatkuponer, men tilbuddet gælder først, hvis et bestemt antal kunder har sagt ja. Groupon beholder en provision, som typisk er halvdelen af rabatkuponens værdi.

Mange investorer og analytikere tvivler efterhånden på, om forretningsmodellen for Groupon overhovedet kan fungere. Flere af konkurrenterne har allerede givet op.

Problemer med regnskabspraksis har også svækket markedets tillid til Groupon. I 2011 måtte det amerikanske børstilsyn SEC tvinge Groupon til at ændre sine regnskabsmetoder - og det betød, at selskabets omsætning med ét slag blev halveret.

Hele Groupon-chefens morsomme farvelbrev kan læses hos The Atlantic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere