Artikel top billede

Apples iWatch kommer i år - og nu vælter det frem med nye rygter

Ifølge de seneste oplysninger kommer iWatch i år, men Apples valg af styresystem kan gå ud over urets batteritid.

Apples iWatch ser ud til at nærme sig en lancering med stadigt stigende hast. 

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg er Apples arbejde med det nye ur nu så fremskredent, at det forventes at blive lanceret allerede i det indeværende år.

Kan lave opkald og tælle skridt

Tidligere har kilder oplyst til Bloomberg, at Apple har et hold bestående af omkring 100 designere og ingeniører til at arbejde med uret, og ifølge Bloomberg er det Apples chefdesigner, Jonathan Ive, der selv står i spidsen for arbejdet.

Hvis iWatch bliver til en realitet, vil det formodentligt kunne udføre mange af de opgaver, som iPhonen i dag kan. Men med den afgørende forskel, at du ikke hele tiden behøver at finde telefonen frem fra lommen. 

Eksempelvis oplyser Bloomberg, at det muligvis vil være muligt at lave opkald direkte fra uret, ligesom det formodentligt også vil kunne fortælle brugeren om indkommende opkald og beskeder.
 
Bloombergs kilder oplyser desuden, at uret vil indeholde en række sensorer, der gør det i stand til at tælle, hvor mange skridt brugeren tager om dagen samt måle brugerens puls og lignende helbredsoplysninger

Chefdesignerens hjertebarn

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau har projektet længe været Jonathan Ives hjertebarn, og allerede for et par år siden bestilte Ive store partier af sportsure fra Nike, som Apples ingeniører og designere kunne nærstudere og hente inspiration fra.

Det amerikanske teknologi-medie The Verge kan desuden oplyse, at selvom uret må forventes at få et markant mindre skærmareal end en iPhone eller iPad, så vil det alligevel komme til at køre med Apples iOS-styresystem.

Valget af iOS fremfor et mere simpelt styresystem, som eksempelvis det der sidder i en iPod Nano, betyder dog ifølge The Verge, at de foreløbige testudgaver af uret har problemer med batteritiden.

Det er angiveligt Apples mål, at der skal gå fire til fem dage mellem hver opladning, men ifølge The Verges oplysninger kan de nuværende prototyper i bedste fald holde strøm i mellem en og to dage.

Læs også:

Fem udfordringer der kan få Apples iWatch til at floppe 

Amerikanske medier: Apple arbejder på et smartwatch 

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere