Artikel top billede

Så mange unge bryder helt bevidst virksomhedens it-politik

Virksomhedernes it-sikkerhed trues af de unges arbejdsvaner. Se her hvorfor.

De unge medarbejdere i virksomhederne er på sociale netværk, shopper online og henter apps til deres arbejdstelefon eller tablet-pc. Det er ofte i modstrid med virksomhedens egen it-sikkerhedspolitik, fortæller en undersøgelse fra Cisco.

Blandt medarbejderne under 30 år er det hele 71 procent, der bryder virksomhedens it-sikkerhedspolitik. Det sker åbenbart helt bevidst.

De nyuddannede unge, som starter på deres første job, er dermed en stor sikkerhedsmæssig udfordring for virksomhederne. De har en forventning om fri adgang til sociale medier, og de vil i høj grad vælge deres egne enheder, fx pc, telefon eller tablet.

Samtidig vil de bestemme, hvilke applikationer der skal installeres på enhederne.

Dertil kommer, at de har en mobil livsstil, som virksomheder aldrig har set før.

Faktisk er det hele ni ud af ti, der er helt ligeglade med privatliv på nettet. En tredjedel tænker ikke over, hvilke informationer kan man finde om dem på nettet. De vil hellere være sociale end beskytte deres private data.

De har det bedre med at dele personlige informationer med online-butikker end med deres egen it-afdeling, der har til opgave at beskytte de ansattes identiteter og enheder, viser undersøgelsen.

"De unge tjekker konstant sociale medier, e-mailer eller skriver updates - uanset om det er i sengen, ved spisebordet eller på badeværelset. Denne adfærd er på vej ind i virksomhedernes arbejdsmiljø, og det betyder nye sikkerhedstrusler for virksomhederne," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Den nye undersøgelse foretaget blandt 1.800 studerende og medarbejdere under 30 år i en række lande, dog ikke Danmark. Men selskabet mener, at tallene kan overføres til danske forhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere