Artikel top billede

37-årige Jimmi Jakobsen er CEO og medejer af det britiske Microsoft-hus Bidatask. Privat er han gift med Alexandra. De har tre børn og bor i London-forstaden Epsom.

Finanskrisen kostede mig dyre lærepenge

Dynamics-udvikleren Jimmi Jakobsen forventer, at it-udvikling de næste 20-40 år vil blive domineret af asiater.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Mulighederne du selv kan skabe. Der er ingen begrænsninger i den retning, du kan gå, hvis du gør det godt og rigtigt. Og så de nye teknologier der er med til at forandre vores dagligdag.

Og hvad bryder du dig mindst om?

It-branchen er dynamisk, og velkørende virksomheder kan i dårlige tider hurtigt ende op med at kæmpe om overlevelse. Du skal vide, hvad der sker hele tiden og værer parat til at agere hurtigt. En fornuftig handel kan inden for kort tids horisont ende op som et kritisk tab.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Mest af alt er jeg stolt af at have haft mulighed for at bygge min konsulentforretning op og udvikle software, som kan bruges af andre. At lede en it-virksomhed og se den vokse er noget, jeg brænder for. Virksomheden beskæftiger i dag folk i England, Ukraine og Kina.

Og hvad vil du helst glemme?

Nogle af de investeringer og beslutninger, jeg har taget kort før og under finanskrisen. Som så mange andre har dette kostet mig økonomisk tungt. Du får tingene sat i nyt perspektiv, og set i bakspejlet ser tingene heldigvis bedre ud i dag, end de gjorde før finanskrisen, men det har været dyre lærepenge.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg indkøbte mit første finanssystem i 1996 - C4 fra Damgaard Data. Så der er ingen tvivl om, at det, brødrene Damgaard opbyggede, har haft en enorm betydning for, hvor jeg sidder i dag. Jeg har arbejdet med alle deres systemmer - PCPlus, C4, C5, XAL, Axapta og AX. Også Navisions produkter har jeg haft et par gode danse med.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg vil mene, jeg i dag har mit drømmejob. It og software har altid haft min interesse. At sidde i en virksomhed, hvor der skal ske en masse, og du kan have en indflydelse på, hvordan virksomheden skal agere i svære situationer, er super spaendende.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Jeg vil mene, at det er en kombination af for få penge til at uddanne sig inden for it og konkurrencen fra Asien. Kigger vi på, hvor mange kodespecialister, der er i Asien, så tror jeg, det er der, tingene vil ske de næste 20-40 år indtil lønningerne for it-specialiser bliver mere udjævnet.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Jeg vil mene, at vi skal være dygtige specialister, og samtidig skal vi bruge flere penge på at lave innovativ IT. Så helt klart flere penge til it-uddannelse. Og der skal gang i udviklingen af nye og intelligente systemer. Dertil også gerne en bedre støtte til virksomheders R&D eventuelt som en skatterabat eller lånegarantier.

Hvordan takler du arbejdspres?
Min første reaktion er, at jeg forsøger at minimiere eventuelle distraktioner. Hvis der er noget, jeg skal svare på, er det typisk meget kortfattet. Ofte når der er for mange bolde i luften, bruger jeg et stykke papir, hvor jeg noterer de mest nødvendige opgaver.

Hvordan kobler du af?

En tur på golfbanen, og en gang imellem på pubben med kollegerne.

Hvad laver du om ti år?

Jeg vil altid arbejde. Dog nok en smule mindre som tiden skrider frem. Om 10 år ser jeg gerne mig selv investere i udvikling af nye teknologier og muligvis politik.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere