Artikel top billede

Dansk idé: Tjen penge med din smartphone

Få kunder til at lave dit analysearbejde.

Er din markedsføring håbløs? Eller er din butiksindretning helt i skoven?

Det kan du jo spørge dine egne kunder og brugere om.

Den danske iværksættervirksomhed Jobwalk forsøger med sit koncept at bruge kunder i butikken som udsendte kvalitetstestere for danske virksomheder. De små opgaver kommer fra dagligvareproducenter, der samarbejder med Jobwalk.

Kunderne får små opgaver via pushbeskeder på deres smartphones, hvis de befinder sig i en butik, som gerne vil have hjælp til at kvalitetsteste eller kontrollere for eksempel markedsføring eller udstillinger. En opgave kunne være at tage billeder af varer eller svare på spørgsmål om dem.

I dag udføres den slags opgaver, mystery/ghost-shopping, af konsulenthuse eller af butikkerne selv. Med Jobwalk lover iværksætterne, at man kan få det samme arbejde udført hurtigere og billigere ved at bruge crowdsourcing.

Jobwalk kalder sig et unikt koncept, men andre har dog introduceret lignende forretningskoncepter. For eksempel Field Agent, der nu også har etableret sig i Danmark.

Dagligvareleverandørerne leger med

Lokkemidlet for forbrugerne er små betalinger. Når de alligevel er på gaden eller i butikker for at handle, kan de tjene lidt hjem ved at tilmelde sig Jobwalk. 

En opgave tager typisk 5-10 minutter og giver fra cirka 30 kroner.

"Vi har et samarbejde med leverandørernes brancheforening DLF, der repræsenterer 80 procent af dagligvareleverandørerne, så vi er glade for den interesse, vores brugere har vist, for vi har mange opgaver til dem," siger stifter af Jobwalk, Sebastian Frødin.

Jobwalk er udsprunget af Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) tilknyttet Copenhagen Business School (CBS). Smartphon-app'en er ikke lanceret endeligt endnu. Man kan skrive sig på venteliste på Jobwalk.dk. 

Sebastian Frødin understreger, at der ikke er tale om en form for pointshop, hvor man først skal optjene en masse point og senere veksle dem til produkter.

"Med Jobwalk bliver man betalt i kolde kontanter," siger Sebastian Frødin.

LÆS OGSÅ:

Dansk tjeneste kan indsamle input og svar fra dine kunder - via sms




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere