Artikel top billede

Sådan vil YouSee lade kunderne dele trådløse netværk

Yousee vil lade kunderne dele de trådløse netværk. Læs her, hvordan det kommer til at fungere i praksis.

Læs også:

Yousee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Historien om de trådløse hippier og deres dødsdømte projekt

Som tidligere beskrevet kommer Varde Antenneforening henover sommeren til at være prøvekanin i Yousees nye WiFi-projekt, YouseeWiFi.

Ideen er at lade Yousee-kunderne stille deres trådløse netværk gratis til rådighed for hinanden og på den måde gøre det muligt for Yousee-kunderne at benytte sig af trådløse netværk på farten.

Går alt vel, er planen at rulle projektet ud på landsplan, så samtlige omkring 430.000 Yousee-kunder kan bruge hinandens netværk gratis.

Kommunikationschef Ib Konrad Jensen fra Yousee lægger ikke skjul på, at projektet er stærkt inspireret af det meget omdiskuterede spanske Fon-projekt, som så dagens lys tilbage i 2005.

"Ideen har kørt frem og tilbage, og man har kigget på det spanske i nogle år. Men tanken kom for alvor op sidste år, og så begyndte vi at undersøge de tekniske forudsætninger i forhold til kapacitetsbehov og modems, og nu er vi der, hvor vi er klar til at prøve det af," forklarer han. 

Yousee: Sikkerheden er i top
Yousees kommunikationschef afviser bekymringen hos dem, der eventuelt måtte være nervøse ved sikkerheden, når man stiller sit netværk til rådighed.

"Vi åbner en anden kanal, som også kører over dit modem, men med vandtætte skotter til dit separate WiFi," lyder det fra Ib Konrad Jensen.

Heller ikke bredbåndskapaciteten på den private WiFi skulle derfor blive påvirket.

Selv om nogle måske vil mene, at projektet er blevet overhalet indenom af 3G- og 4G-udrulningen, mener Ib Konrad Jensen, at det delte WiFi-netværk er en god nyhed.

Ikke kun for kunderne, men også for operatørerne.

"Hvis du ser det fra mobiloperatørernes side, er det positivt, at du får mulighed for at aflaste dit mobile bredbånd. For selv om 4G er under opbygning, er der stadig et ret stort databehov, som nok ikke helt er dækket ind med mobilt bredbånd endnu."

Stor modstand da Fon lancerede

Trods Yousees nye tiltag skal man dog ikke mange år tilbage i tiden, før holdningen til såkaldt community-WiFi så helt anderledes ud hos Yousees ejer, TDC, såvel som hos andre teleselskaber i Danmark.

Da spanske Fon i 2006 lancerede sin WiFi-løsning i Danmark med uddelingen af 50.000 gratis routere for at sætte skub i netværket, var modstanden fra de danske teleselskaber stor.

Her henviste man til, at det var i modstrid med kundens abonnementsbetingelser at dele sine forbindelser.

"Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele," lød det for eksempel i januar 2007 fra TDC's markedsdirektør dengang, Jesper Bjerre.

Læs mere om Fon-projektet her.

Læs også: 

Yousee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by

Historien om de trådløse hippier og deres dødsdømte projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere