Artikel top billede

Carsten Howitz er 48 år og har siden 2001 været CEO for SimCrest. Han er gift med Anne Marie og bosat i Dallas, Texas, i USA.

Stolt Dynamics-specialist: Fik succes i USA helt uden erfaring

USA er et fantastisk land at drive virksomhed i, mener Carsten Howitz, som siden 2001 har været CEO for SimCrest i USA.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

At der hele tiden er noget nyt at lære. Der går ikke lang tid, fra en ny teknologi er introduceret, før der er en ny, der har erstattet den. Inden for Microsoft Dynamics er der mindst en ny version en gang om året, så der er masser at se til hele tiden.

Og hvad bryder du dig mindst om?

At der hele tiden er noget nyt at lære. Det kan til tider være lidt stressende at følge udviklingen inden for it, fordi det hele går så stærkt.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At være i stand til at etablere en succesfuld virksomhed i USA uden nogen erfaring i den amerikanske it-branche. USA er et fantastisk land at drive virksomhed i. Hele samfundet, herunder byen og amtet man er beliggende i, gør en masse ud af at supportere deres virksomheder.

Og hvad vil du helst glemme?

Min karriere har ikke haft nogen episoder eller kapitler, jeg ønsker at glemme. Jeg er ikke typen, der fortryder noget. Der er intet galt i at tage fejl, og jeg mener, at man lærer meget mere af sine fejltagelser end af sine successer.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg vil nævne to personer, Jesper Balser og Preben Damgaard fra Navision, der begge gjorde det muligt for mig at starte virksomhed i Danmark (DataPro) og senere i USA (SimCrest).

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg ville vælge mit nuværende job, hvis det skulle være indenfor it. Jeg har en række interesser, så som ultra-maratonløb og fotografering, men min passion er inden for it, og der vil den forblive.

Sæt nu den skat ned

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?/Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg har et mere generelt råd til alle de danske politikere: Det ekstremt høje danske skattetryk er en klar hæmning for alle virksomheder i Danmark. Når halvdelen (eller mere) af lønningerne til it-medarbejdere går til staten, og pengene i den sidste ende skal betales af virksomhederne, er det en kraftig hæmning af konkurrenceevnen over for udlandet. Når folk (som mig) bliver brandbeskattet og misundelsesbeskattet, så bliver det til sidst for meget, og Danmarks it-branche risikerer at miste dygtige medarbejdere til udlandet, hvor skatten er meget lavere og jobmulighederne ofte er langt bedre. Det nytter ikke at rutte med et par procent her og der. Der skal meget mere til, for at det batter.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Jeg løber 16 kilometer hver morgen. Det fjerner alt stress og gør mig i stand til at forberede mig til dagens gøremål.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger en masse tid på fotografering og er i gang med en såkaldt BFA (Bachelor of Fine Art) ved et universitet i San Francisco.

Hvad laver du om ti år?

Formentlig det samme som lige nu.

Se også:

Galleri: Danskere dominerer Dynamics-hitliste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere