Artikel top billede

Nu kan du programmere lyset i dit hjem

Nu kan alle udvikle deres egne apps til det trådløse belysnings-system Hue fra Philips, som styres med en smartphone eller tablet-pc.

Philips har nu åbnet sit belysnings-system Hue for tredjeparts-udviklere og frigivet en officiel programmerings-grænseflade (API), der kan bruges til at styre systemet. Indtil nu har det kun været muligt at kontrollere systemet med Philips' egne mobile apps, hvor man kan indstille farve og lysstyrke og vælge mellem forskellige varme og kolde hvidtoner.

Det nye officielle Software Developer Kit kan hentes hos Github, og der er også en omfattende dokumentation på en ny udvikler-portal.

Det trådløse belysnings-system blev lanceret sidste efterår. I basispakken er der tre LED-pærer, en smartbridge og licens til den mobile app. LED-pærerne skal blot sættes i en almindelig sokkel, mens smartbridgen skal sættes til hjemmets router. Den medfølgende Philips-app kører på iOS- og Android-enheder.

Når app'en er installeret, kan man så fjernstyre lyset med den mobile enhed. Der er blandt andet mulighed for at regulere lyset i hjemmet, selv om man befinder sig et helt andet sted, eller indstille, at lyset skal tændes og slukkes automatisk på bestemte tidspunkter.

Man kan også programmere en slags "lysur", hvor lyset f.eks. blinker eller skifter farve for at indikere, at bussen kører om ti minutter.

Philips har selv udviklet fire færdigprogrammerede lysscenarier, Read, Concentrate, Relax og Energize, men derudover kan man selv vælge blandt de 16 millioner mulige farver.

Fremover kommer der endnu flere funktioner. Philips vil forbinde Hue med andre systemer og sørge for, at det f.eks. kan reagere på videosignaler fra fjernsynet eller lyd fra hifi-anlægget.

Man kunne eksempelvis forestille sig, at Hue dæmper lyset, hvis man spiller stille musik, eller blinker i takt med disco-sange.

Systemet skal også integreres med lokaliseringstjenester, så det kan registrere, hvor brugeren befinder sig, og tænde eller slukke lyset, når man nærmer sig eller forlader hjemmet.

Philips har indgået et partnerskab med Apple, og startpakken kan kun købes gennem Apples butikker. Den koster 1.490 kroner, og systemet kan udvides med op til 50 Hue-pærer, der koster 479 kr. stykket.

Den trådløse forbindelse mellem LED-pæren og routeren kører over Zigbee-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere