Artikel top billede

Her kan du (måske) tjene kassen på din app

Det er svært at få kommerciel succes som app-udvikler, men milliarderne gemmer sig ude i markedet, hvis man bare fokuserer det rette sted.

Læs også:

Derfor kan du godt glemme alt om at få et app-hit

App Store fylder fem: Sådan skabte Apple en it-revolution

Selvom mange håbefulde app-udviklere må erkende, at det er nemmere sagt end gjort at skabe det nye Angry Birds-hit, er der omvendt en så betydelig vækst i markedet, at det er værd at fortsætte arbejdet.

På de blot fem år, der er gået, siden Apple kom med sin App Store og skabte en it-revolution, er markedet vokset og vokset i både i antal apps, antal brugere - og i omsætning.

En ny opgørelse fra ABI Research viser, at der i 2013 vil blive omsat for omkring 50 milliarder kroner på markedet for tablet-apps, mens omsætningen inden for smartphone-apps ventes at nå op på mere end 93 milliarder kroner.

De beløb skal naturligvis holdes op imod, at der eksempelvis findes flere end 800.000 apps alene i Apples App Store til iPhone, iPad og iPod Touch.

Her sælges der mest

ABI skriver, at 65 procent af den samlede app-omsætning i 2013 vil komme fra salget i Apples butik, mens 27 procent kommer fra Android og otte procent fra de andre platforme som eksempelvis Windows Phone og Blackberry.

Det er interessant, når man holder det op imod en anden opgørelse.

Den viser, at Android i 2013 vil være udgangspunkt for 58 procent af de apps, der downloades til smartphones, mens Apples App Store vil levere 33 procent af de apps, der hentes til smartphones.

På tablet-fronten står Apples iOS til gengæld for 75 procent af de apps, der downloades.

Er man app-udvikler, skal man også holde øje med, hvor efterspørgslen rykker hen i de kommende år.

Dette app-marked tager over nu

Da Apple tilbage i 2008 introducerede App Store og sparkede gang i hele app-industrien, var det iPhonen, der var omdrejningspunktet.

Siden har tablet-pc'erne for alvor fået medvind, og nu vurderer ABI Research, at det i de kommende år er her, man for alvor skal vente væksten.

I 2017 vil der blive omsat lige så meget inden for tablet-apps som smartphone-apps, forudser analysefirmaet. Allerede fra 2018 vil tablet-apps være det største marked.

"Dynamikken er ret lige til. De større skærme får apps og indhold til at se bedre ud, og derfor er der mere lukrative muligheder," lyder det fra ABI Research.

"Smartphonen banede vejen for dem, men i sidste ende tror vi, at det er tablets, der vil blive det mest transformerende af de to device-segmenter."

I 2018 vil apps-markedet samlet set omsætte for omkring 524 milliarder kroner ifølge ABI Research.

Du kan høre meget mere om app-udvikling ved at tilmelde dig Danmarks største it-messe, Computerworld Expo. Det er gratis. 

Læs også:

Rødglødende app-butikker: Her er de mest succesfulde

It-giganter bønfalder udviklerne: Kom over til os

Sådan ser fremtidens app ud: Kombinerer to verdener




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere