Artikel top billede

(Foto: nikoretro, flickr-bruger, creative commons)

Google dræber sin nyhedslæser - og en håndfuld andre tjenester

En elsket webtjeneste må lade livet.

Det er blevet en tradition, at Google laver forårsrengøring og smider udtjente tjenester og produkter i skraldespanden.

Men denne gang er det kommet bag på mange, at Google Reader er blandt de skrottede tjenester.

Ifølge Google vil RSS-tjenesten lukke ned 1. juli i år.

Årsagen er, at brugertallet på nyhedslæseren er dalet, og at Google gerne vil lægge sine kræfter i produkter, der kan give bedre overblik over nyheder. Man kan gætte på, at Google håber at bringe Google+ i spil på den front.

Selv om der allerede er oprettet underskriftsindsamlinger for at redde Google Reader, bør eksisterende brugere allerede nu eksportere data fra Google Reader.

Google har nemlig et meget usentimentalt syn på lukningen af tjenester, og de fortryder det sjældent. Hvis man tvivler på det, så tjek bare listen over tjenester, som Google har lagt i graven de seneste år.

Disse tjenester dør også

På den officielle Google Blog kan man læse, hvilke andre tjenester og api'er, der lukker ned.

De fleste kommer den typiske bruger ikke til at savne.

Det er dog værd at bemærke, at Google lukker desktopversionen af den roste fototjeneste Snapseed, som Google købte sidste år. Mobile apps til iOS og Android kan dog stadig hentes i app stores. Det er også sandsynligt, at Snapseed-funktioner vil finde vej til Google+ på et tidspunkt.

Drab på et knudepunkt

Men lukningen af Google Reader er ikke blot lukningen af Googles egen tjeneste.

Der er en underskov af tjenester, som enten bygger på brugerens eksisterende data i Google Reader - eller som bygger videre på den. For eksempel intelligente nyhedslæsere, der analyserer på brugerens eksisterende nyhedskilder og på den baggrund præsenterer ham for andre. For eksempel Zite. En af tjenesterne, Feedly, lover dog, at firmaet er ved at opbygge en åben api, der kan tage over, når Google Reader har taget sin sidste vejrtrækning.

RSS som brugervendt-teknologi blev allerede slået ihjel af flere kommentatorer i 2011. Og selv om der måske også er mange Google Reader-fans blandt ComONs læsere, har MG Siegler ret i, at "normale" mennesker stadig ikke aner, hvad RSS er.

ComON-redaktionen er i fuld sving med at opstøve alternativer til Google Reader. Har du allerede fundet en alternativ RSS/Nyhedslæser, så del den med os i kommentarfeltet. Eller via mail. I mellemtiden er her lidt inspiration fra vores arkiver:

Her er de bedste nyhedslæsere til din iPad




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere