Artikel top billede

Minister: PET skal have flere penge til it-systemer

PETs it-systemer skal tilpasses til kommende regler på området, oplyser minister i kronik.

Folketinget førstebehandler en ny lov til regulering af PET og Folketingets Kontroludvalg.

I forbindelse med det har justitsminister Morten Bødskov (S) begået en kronik i Politiken, hvor det fremgår, at PETs it-systemer angiveligt skal have en overhaling.

"Ikke mindst nødvendiggør de nye regler også tilpasninger i forhold til PETs it-systemer og dette kan - som de fleste nok ved - være en omkostningsfuld affære," skriver ministeren i kronikken.

It-revisor tjekker PET

Computerworld har i øvrigt igennem længere tid forsøgt at tale med formanden for det såkaldte Wamberg-udvalg, der står for kontrollen med landets efterretningstjeneste, PET.

Udvalget består i dag af tre medlemmer og en formand, men nok så væsentligt, har udvalget måtte antage en person med it-kompetencer.

Af tilsynsrapporten fra udvalget fremgår følgende:

"Endvidere har udvalget antaget it-revisor Lars Aggergren til at bistå udvalget med tilrettelæggelsen af udvalgets stikprøvekontroller."

It-revisoren har skrevet bøger om it-revision og optrådt i pressen.
 
Imidlertid kan han ikke tale om sit arbejde.

"Det kan jeg ikke sige noget som helst om. Du må tale med udvalgets formand," har han sagt til Computerworld.

Imidlertid har formanden ikke reageret på talrige mails - og senest har han per telefon lovet at vende tilbage med et mødetidspunkt. Det er dog aldrig sket.

Tilgengæld har en af PETs storleverandører for nylig beskrevet lidt om dets samarbejde med PET.

En storleverandør til PET

I Systematics seneste regnskab, hedder det:

"Politiets Efterretningstjeneste (PET) har i en årrække arbejdet på at modernisere efterretningstjenestens it-platform, så den kan understøtte de udfordringer, som PET står overfor."

"Systematic har igennem hele forløbet bistået PET, som central løsningsleverandør i et agilt samarbejde med tæt brugerkontakt og korte beslutningsveje."

"I samarbejde med efterretningstjenstens brugere, løsningsarkitekter og projektledelse leverer vi løbende løsningskomponenter til idriftsættelse, ligesom vi bistår med behovsafklaring, udruling og driftstøtte og særlig produktionskompetencer," hedder det i regnskabet.

Desuden har Systematic et samarbejde med Rigspolitiet og "indgået en flerårig aftale om 24/7 support og vedligehold af Københavns Politis Kontrolrumsløsning".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere