Artikel top billede

Så mange sikkerhedshuller er der i din software

Microsofts software hører til blandt det mest sikre. Her kan du se, hvad du virkelig skal passe på i dit netværk eller på hjemmemaskinen.

Læs også;

Her er det mest usikre program på din pc

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Kan du bestå disse fire simple it-sikkerhedstjek?

86 procent af alle sårbarheder stammer fra tredjepartsprogrammer, der ligger uden for Microsofts univers.

Og det er også i denne kategori, at man kan finde en solid stigning i antallet af software-huller.

Over de sidste fem år er andelen af sårbarheder i tredjeparts-software således steget fra 57 procent i 2007 til 86 procent i 2012.

Det kan man læse i en ny analyse fra det danske sikkerhedsfirma Secunia. Den hedder The Secunia Vulnerability Review 2013.

Firmaet fandt 1.137 sårbarheder i 18 af de mest brugte tredjepartsprogrammer, hvilket svarer til et gennemsnit på 63 huller i hvert program.

It er mere end Windows

Ud fra tallene konkluderer firmaet, at det er tredjepartsprogrammerne, som i øjeblikket udgør den største trussel mod netværket.

"Virksomhederne må ikke ignorere eller undervurdere tredjepartsprogrammerne. De er den væsentligste årsag til sårbarheder, der kan ramme it-infrastrukturen," udtaler Morten R. Stengaard, der er produktchef i Secunia.

Det er da heller ingen hemmelighed, at det er vigtigt at opdatere alle software-produkter både i virksomheden og i privaten.

Det understreges eksempelvis af analysefirmaet Gartner, der placerer opdatering af andre applikationer end styresystemet som et af de væsentligste sikkerhedsråd i analysen Best Practices for Securing Midmarket IT Environments, der udkom i februar 2013.

Lederen af DK Cert mener ligefrem, at tredjepartsprogrammer skal dø, hvis man ikke finder en løsning på sikkerheden.

Her er en store syndere

I det forgangne år - og i starten af 2013 - er en af de helt store syndere Java fra Oracle.

Adobe-programmer som Adobe Reader og Flash Player er gennem en årrække blevet beskrevet som de mest hullede programmer på din pc.

Men nu er det ikke længere Adobe, der er i besiddelse af den tvivlsomme ære. Nu er det Oracle og programmet Java.

Det er sikkerhedsfirmaet Kaspersky, som har sammenfattet den konklusion i en rapport over cyber-angreb i 2012.

Her kan blandt andet man læse, at Java var mål for halvdelen af alle angreb i 2012. Adobe Reader er dumpet ned på andenpladsen med 28 procent.

Java er dog langt fra alene. Google Chrome er listet med 291 sårbarheder i rapporten, Firefox 257 og iTunes med 243. Flash Player og Java har 66 og 67.

Læs også;

Her er det mest usikre program på din pc

Unge blæser på virksomhedens sikkerhed: Så farlige er unge

Kan du bestå disse fire simple it-sikkerhedstjek?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere