Artikel top billede

Foto: Joi, CC BY 2.0 (Foto: Joi Ito)

Twitters grundlægger: Sådan førte min nørdede barndom mig til succes

I et tv-program fortæller Twitters grundlægger, Jack Dorsey, om, hvordan hans nørdede barndom førte til grundlæggelsen af Twitter.

Da Twitters grundlægger Jack Dorsey gik i skole, var han ikke som de fleste børn.

I et nyt interview med det amerikanske tv-program 60 Minutes fortæller han, hvordan han som barn havde særegne og nørdede interesser, der var med til at skabe fundamentet for den revolutionerende sociale medie-tjeneste, som han senere var med til at skabe.

Inspireret af politi-radio

Mens mange andre børn interesserer sig for sportshelte og rocksterner, brugte den unge Dorsey store dele af sin barndom alene på sit værelse i selskab med en politiskanner. 

Her blev Jack Dorsey, der selv led af talevanskeligheder, fascineret af, hvordan politi og redningsfolk afgav ekstremt korte og præcise beskeder over radioen.

Han kunne hele tiden følge med i, hvad den enkelte politibil eller redningskøretøj foretog sig, og hvor det befandt sig.

"De talte altid om, hvor de kom fra, hvor de var på vej hen og hvor de var nu. Og det var her, ideen til Twitter kom fra. I dag har vi alle mobiltelefoner, hvor vi ved hjælp af korte beskeder på akkurat samme måde kan fortælle resten af verden, hvad vi laver," siger han i 60 Minutes.

Herudover var Jack Dorsey også ekstremt interesseret i jernbaner og kort, og han tegnede ofte sine egne meget detaljerede bykort.

Fascinationen af redningskøretøjer og kort forenede han blandt andet ved, at han som barn lavede en digital tjeneste, hvor det var muligt at følge udrykningskøretøjer på et kort.

Kommunikationsvanskeligheder

I interviewet fortæller Dorsey desuden om, hvordan hans interesse for digital kommunikation står i skærende kontrast til hans egne kommunikationsevner.

"Nogle gange er jeg tavs, og det kan gøre folk utilpasse, fordi de ikke ved, hvad jeg tænker på. Føler jeg mig som en ekspert i at føre normale face-to-face-samtaler? Absolut ikke. Det er ikke en normal situation for mig," siger han.

Selv om kommunikationsevnerne kan svigte for Jack Dorsey, afholder det ham ikke fra at have ambitioner om i fremtiden at gøre karriere i politik, hvor verbal kommunikation som bekendt plejer at spille en afgørende rolle .

I interviewet med 60 Minutes fortæller Dorsey nemlig om sin kærlighed til New York, og noget overraskende, fortæller han, at han har ambitioner om at gå efter borgmesterposten i New York.

En ambition han også tidligere har givet udtryk i et interview med det amerikanske magasin Vanity Fair.

Selv om New York skal have en ny borgmester til november, hvor den nuværende borgmester Michael Bloomberg træder tilbage, bliver det dog næppe i den nærmeste fremtid, at Dorsey stiller op. I øjeblikket har han bopæl i San Francisco, hvor han ud over Twitter også driver virksomheden Square, der beskæftiger sig med digitale betalinger.  

Du kan se interviewet herunder eller ved at besøge 60 Minutes hjemmeside.

Læs også:
Slut med at drille nørderne - udviklere er fremtidens rockstjerner og håndværkere

8 succes-virksomheder: Sådan droppede vi møgprodukterne og overtog verden 

Den nye verdens-elite består af it-stjerner - se dem alle her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere