Artikel top billede

Husk jakken: Det er hundekoldt hos Facebook

Den lave temperatur skal gøre Zuckerbergs tropper mere produktive - men resultatet kan være det modsatte.

Der er koldt på toppen hos internet-giganten Facebook, hvor firmastifter Mark Zuckerberg har besluttet at holde temperaturen på kølige 15 grader i sine kontorer. Det afslører Facebook-topkvinden Sheryl Sandberg i sin nye bog "Lean In", som tegner et overraskende billede af livet hos verdens største sociale netværk.

Den lave temperatur forklarer også, hvorfor man kan se jakker hænge på stolene på mange af billederne fra Facebooks kontorer. Sheryl Sandberg fortæller om Facebook-kulturen i et interview med The Times.

Der er mange paradokser: Selskabet giver gratis mad til alle medarbejdere døgnet rundt, men forventer også at de skal tilbringe lange arbejdsdage på kontoret. Sandberg tager selv hjem tidligt for at være sammen med sine børn.

Ifølge The Guardian er det uklart, hvorfor Mark Zuckerberg har besluttet at sænke temperaturen til under normal stuetemperatur. Forklaringen kan være, at det skal gøre medarbejderne mere produktive og holde dem vågne. Men det kan også skyldes, at Facebook ganske enkelt ønsker at spare på varmen.  

En ting er sikkert: Det er koldt hos Facebook. I Danmark anbefaler Arbejdstilsynet, at temperaturen skal ligge mellem 20 og 22 grader. Reglerne siger, at temperaturen ved kontorarbejde normalt ikke må falde til under 18 grader. Det er altså for koldt hos Facebook.

The Guardian citerer flere undersøgelser, som viser, at produktiviteten topper omkring 22 grader. Så Mark Zuckerberg tager altså fejl, hvis han tror, at hans ansatte arbejder bedre under kølige forhold.

Sheryl Sandberg er en af de få kvindelige topchefer i it-branchen, og hendes nye bog og den tilhørende kampagne er netop et opråb til kvinder om at kæmpe mod kønsdiskrimering.

Men historien om det kolde kontor bliver set som et bevis for, at Facebook er kvinde-fjendsk.

"Facebooks kontorer er for kolde til kvinder," skriver The Globe and Mail, der sammenligner beslutningen om at sænke temperaturen på kontoret med Yahoos kontroversielle forbud mod hjemmearbejde.

Dén beslutning kom fra en anden kvindelig topchef, Marissa Mayer, der ligesom Sandberg har en fortid hos Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere