Artikel top billede

Nvidia-chef Jen-Hsun Huang

Her er super-chippen til din næste smartphone

Nvidia kommer med Tegra 5 allerede i år, og der er flere spændende nyheder på vej.

Tilbage i januar kunne Nvidia præsentere sin Tegra 4 SOC (System-on-a-Chip), der beskrives som verdens hurtigste mobile processor. Men efterfølgerne er allerede på vej. Det kunne Nvidia fortælle på sin GPU Technology Conference i denne uge i San Jose. Her har Nvidia-chef Jen-Hsun Huang både fremlagt nye roadmaps for sine grafik-processorer til pc'er og til mobile enheder. Det er især sidstnævnte, som er et stort vækstområde for Nvidia.

Tegra 4 skulle være omkring 10 procent hurtigere end den A6X-processor, der bruges i iPhone fra Apple. Nvidia har selv udviklet en håndholdt spilcomputer, kaldet Shield, der benytter Tegra 4. Efterfølgeren Tegra 5 (med kodenavnet "Logan") kommer allerede i slutningen af året. Den bruger den såkaldte Kepler-arkitektur og har også Unified Shader-teknologi.

En af de mest interessante nyheder er, at Logan skal understøtte Nvidias egen CUDA-grænseflade. Det betyder, at grafikkernerne kan anvendes til generelle beregninger. Det kendes allerede fra pc-verden, men CUDA er ikke set tidligere i en mobilchip.

Hvis Tegra 5 kan være færdig inden udgangen af året, så burde de første smartphones og tablet-pc'er med den nye processor være klar til Mobile World Congress i februar næste år.

I 2015 kommer så Tegra 6 (kodenavn Parker), der bruger Nvidias egne 64-bit ARM-kerner (Project Denver) og en GPU med Maxwell-arkitektur.

Jen-Hsun Huang fortalte at regneydelsen i Tegra 6 bliver 100 gange højere end i Tegra 2.

Hurtigere dataoverførsel

På pc-fronten kunne Nvidia også afsløre en ny grafikchip med kodenavnet Volta, der først kommer i 2016. Det er den første GPU, der bruger det såkaldte Stacked DRAM. Her er grafik-hukommelsen anbragt direkte på GPU's silicium-plade. Det skulle medføre, at data kan overføres med op til 1 TB i sekundet. Det aktuelle flagskib GeForce GTX Titan med GK110-processor kan til sammenligning overføre 288 GB/s.

Stacked DRAM er en nødvendighed for Nvidia for at kunne håndtere det stigende antal regneenheder på hver GPU og dermed også de datastrømme, som kører frem og tilbage til processoren.

Men inden Volta kommer Maxwell-generationen, som har Unified Virtual Memory. Det skal gøre hele hukommelsen hurtigere, men Nvidia har ikke forklaret, hvordan præcis det skal ske. Maxwell skulle være klar til pc'er i 2014.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere