Artikel top billede

Google er klar med Evernote-rival

Nu har Google officielt lanceret sin notes-tjeneste Google Keep.

For et par dage siden kom de første rygter om Google Keep, og nu har Google lanceret sin nye tjeneste, der kan bruges til at gemme noter og synkronisere dem på tværs af platforme. Foruden tekst kan man også gemme billeder og indtalte beskeder.

Google Keep er nu tilgængelig som web-version og som app til Android-enheder. Den er gratis og integreret med Google Drive. Flere af de vigtige funktioner, herunder muligheden for at optage lyd, mangler dog i webudgaven. Google fortæller ikke, om der også kommer en version til iOS.

Den nye tjeneste minder om Evernote og Onenote. I modsætning til Evernote er Keep dog ikke i stand til at bruge optisk tegngenkendelse til at trække tekst ud af gemte billeder. Til gengæld kan Keep dog konvertere de indtalte lydbeskeder til tekst.

De enkelte note-sedler bliver vist som farvede brikker, der minder lidt om Metro-brugerfladen i Windows 8. Brugeren kan selv vælge farverne og sætte et baggrundsbillede. Det er også muligt at få vist sine noter i listeform.

Indtil videre er der kun mulighed for at indtaste overskrifter og tekst til noterne. Der er ikke et felt til stikord, som kunne gøre det lettere at søge i notesamlingen.

På Android-enheder med kamera kan man også overføre nye billeder direkte til Keep.

Evernote rider på succesbølge

Nu skal det vise sig, om Google er i stand til at stjæle brugere fra Evernote med sin nye tjeneste. Trods et hackerangreb, der har tvunget 50 millioner brugere til at ændre deres kodeord, rider Evernote på en bølge af succes, og selskabet lægger planer, som rækker meget langt ud i fremtiden.

Faktisk kommer Evernote snart med en tjeneste kaldet Evernote Century, hvor brugernes noter skal gemmes i 100 år.

Lanceringen kommer på et lidt uheldigt tidspunkt for Google, der netop har lukket sin populære nyhedslæser Google Reader. Det har sendt brugerne i armene på konkurrenterne og skabt en negativ stemning.

Flere teknologi-bloggere udtrykker da også skepsis over for, om Google faktisk er seriøs med sin Keep-tjeneste eller blot har tænkt sig at lukke den igen efter et stykke tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere