Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Ny iOS-opdatering lukker hul i iPhone-adgangskoder

Et hul Apples iOS til iPhone, der gjorde det muligt at smutte forbi PIN-koden, bliver nu lukket. Desværre er et nyt hul netop afsløret.

Læs også:

Opdatering klar: Stopper batteridræn i iPhone og iPad

Så let kan andre snage i billederne på din iPhone

Apple har netop frigivet softwareopdateringen 6.1.3 til iOS, der først og fremmest har til formål at lukke et hul i adgangskode-beskyttelsen på iPhone.

"Reparerer en fejl, som kunne tillade andre at gå uden om adgangskoden og tilgå Phone," skriver Apple blot om opdateringen.

Computerworld beskrev i februar, hvordan hullet i iOS gjorde det muligt at hacke sig ind på iPhonen, selvom der er PIN-kode på telefonen.

Hullet betød, at andre, hvis de fik fingrene i eksempelvis en tabt iPhone, kunne få adgang til blandt andet billeder og til at foretage telefonopkald.

Selvom det ville kræve en række fiksfakserier (som du kan se demonstreret i videoen herunder), så er det naturligvis uheldigt, at adgangskoden ikke yder den beskyttelse, mange brugere nok vil forvente.

Da Apple udsendte opdateringen iOS 6.1.2, havde selskabet kun taget hånd om de meget omtalte batteriproblemer, mens PIN-kode-hullet ikke blev lukket.

Men med iOS 6.1.3 ser det altså ud til, at hullet nu er lukket.

Du kan hente den nye opdatering ved at gå ind under "Indstillinger" - "Generelt" - "Softwareopdatering" på din iPhone.

Nyt hul afsløret

Det er så ekstra uheldigt, at det netop i dag er kommet frem hos blandt andre The Register, at hackere nu har opdaget en ny måde at bryde PIN-koden på iPhone på.

Den nye metode er dog endnu mere besværlig en den, der netop er blevet sat en stopper for.

I det nye tilfælde vil personer med kriminelle hensigter blandt andet skulle lege med iPhonens stemmekontrol og tage SIM-kortet ud, før de kan få adgang til telefonens billeder, skriver The Register.

Se udnyttelsen af det nu lukkede hul demonstreret her:

Læs også:

Opdatering klar: Stopper batteridræn i iPhone og iPad

Så let kan andre snage i billederne på din iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere