Artikel top billede

"Det er svært at fyre folk man har arbejdet sammen med i 25 år"

Krise og SKI-aftaler har ramt århusiansk storage-hus, der har valgt at drosle ned.

Underskuddet lyder på 888.550 kroner før skat i det seneste regnskab fra århusianske Heinex Data, der er blevet kraftigt ramt af krisen. Krisen betyder, at Heinex Data har valgt at sige farvel til to medarbejdere og nu kun er fire tilbage hos storage- og kabelspecialisten.

"Man kan sige, at jeg har været for dum, og at jeg skulle have gjort det noget før, " siger direktør Ole Mølgaard om fyringerne.

"Men det er ikke let at sige farvel til nogen, der har været her i 25 år. Man gør alt for at prøve at øge indtjeningen i stedet. Og derfor har jeg nok også trukket den for langt."

Ole Mølgaard er tydeligt berørt af, at han har været nødt til at drosle ned for antallet af ansatte hos Heinex Data.

Netop fordi han efter eget udsagn har ventet længe, før han valgte at skrive fyresedlerne ud, belaster det også Heinex Datas regnskab betragteligt.

"Det fylder meget, når man skal fyre dyre folk med stor anciennitet. Ikke fordi jeg vil brokke mig, for sådan skal det være. De har fortjent den beskyttelse," siger Ole Mølgaard.

Forklaringen på omsætningsfaldet hos Heinex Data skal findes på flere fronter, forklarer Ole Mølgaard.

"Vi har tidligere haft rigtig mange offentlige kunder, som har kørt let og elegant uden om SKI og købt hos os. Men det er der nu strammet op omkring. Og vi er ikke store nok til at være på en SKI-aftale. Det tager 14 dage at udarbejde et miniudbud. Og så er det alligevel IBM, HP eller Dell, der render med ordren," fortæller han.

Manglen på offentlige kunder er en af forklaringerne på, at Heinex Data har måttet skære ned. En anden faktor er nedturen på det grafiske marked.

"Vi har agentur på Atto, der laver storage-controllere, der henvender sig til Mac. De er den eneste tredjeparts-leverandør til Mac. Men den branche har det rigtig skidt, og det går også ud over os," konstaterer Ole Mølgaard.

Derfor har han nu skåret virksomheden til og reduceret til fire mand, samtidig med at der er ryddet lidt op i produktporteføljen.

"Så derfor skulle vi i år gerne ende med mindst et nul. Også meget gerne med et overskud," siger Ole Mølgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere