Artikel top billede

Dansk NFC-pioner vil gøre din pung overflødig

Nu er det slut med at stå i kø for at betale eller slæbe rundt på en tung pung. Danske Nempay mener, at NFC-betalinger er fremtiden.

Mobile betalinger er en af tidens helt store trends. Den danske iværksætter-virksomhed Nempay er netop gået i luften med en betalingsløsning, der bygger på NFC (Near Field Communications). Mange smartphones har efterhånden indbygget NFC-chips, der kommunikerer trådløst med terminaler i butikkerne.

I sidste måned afholdt Nempay et release-party på IT-universitetet, hvor gæster i fredagsbaren fik udleveret en gratis NFC-chip. Samtidig var der rabat på alle køb i Scrollbar betalt med NFC.

Den digitale pung skal afløse betalinger med kontanter eller kort. Det forudsætter så kun, at man har husket sin smartphone eller sit kort med NFC-chip. Bortset fra selve chippen kræves kun, at man opretter en konto hos Nempay og tanker den op eller lægger sit eksisterende Dankort, Visa eller Mastercard i den digitale pung.

Med denne mobilkonto kan man så tjekke sin saldo og sine køb, overføre penge og anmode om betalinger. Man kan tilgå sin ewallet både via mobil app eller browser.

Firmaet fremhæver, at man har sin egen platform til betalinger, så brugeren undgår at betale afgifter til de klassiske spillere på markedet, hver gang man gennemfører en transaktion.

"Vi er et 100 pct. danskejet e-pengeinstitut med egen licens til at udstede Mastercard. Og vi har selv udviklet hele vores finansielle platform, så vi er ikke afhængige af hverken banker eller andre spillere på markedet. Det første skridt for os var, at man kunne indtaste sin mail-adresse og pin-kode for at lave betalinger i stedet for at bruge kortnummeret. Det næste skridt er NFC, hvor vi har meget store forventninger til teknologien," forklarer Michael Kayser, der er partner og teknologichef hos Nempay.

Betal med mobilen i baren

Foruden Scrollbar'en på ITU, der nu har to NFC-læsere, samarbejder Nempay også med e-takeway, som har et netværk med 200 restauranter. De accepterer i dag betalinger med mail og pin-kode, og får nu tilbudt NFC-løsningen. Men potentialet for NFC-betalinger er meget større. Michael Kayser nævner som eksempel et diskotek, hvor man kan betale med NFC ved indgangen, bruge mobilen som garderobe-billet og som betalingsmiddel i baren.

Et andet stort potentialt marked er festivaler, hvor mobilen eller armbånd med NFC-chips kan bruges til betaling og identifikation.

"I dag har vi en situation med mange forskellige lukkede NFC-løsninger. Vores ambition er at skabe et fælles, åbent system, så vi undgår en situation hvor du render rundt med 20 NFC-kort i pungen", siger Michael Kayser.

En af fordelene i NFC-løsningen er, at alle kvitteringer bliver gemt i systemet, så man kan få en oversigt med alle sine indkøb. Desuden kan man modtage en push-besked, der skal godkendes, hvis der bliver købt for mere end f.eks. 200 kroner med NFC-chippen. Brugeren kan selv ændre beløbet.

Michael Kayser mener, at sikkerheden i systemet er i top. Det bruger en unik ID-kode på den enkelte NFC-chip, der kan udlæses, men ikke kopieres.

Flere konkurrenter

Nempay er ikke de eneste, der satser på NFC. I februar kom Mastercard med sin betalingsløsning MasterPass, der både skal bruges til internet-betalinger og til at betale i butikker med NFC. Den digitale pung skal nu testes i en række lande, herunder Sverige.

Rivalen Visa arbejder også på et system, der bruger NFC til kontaktløs pengeoverførsel i butikker. PayPal kunne sidste år præsentere sin løsning PayPal Here, der gør det muligt at modtage kortbetalinger via en iPhone eller iPad.

PayPal arbejder også på en teknologi, hvor man kan betale blot ved at indtaste sit telefonnummer og en pinkode i butikkens terminal. Det fungerer med den eksisterende hardware i butikkerne - og er dermed meget billigere end at skulle investere i ny hardware.

Desuden er der Twitter-stifteren Jack Dorseys selskab Square og det svenske iZettle, der også er gået ind på det danske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere