Artikel top billede

Aggressivt fiberselskab buldrer ind på telemedicin-markedet

Fiberselskab vil stå i spidsen for udbredelsen af telemedicin-ydelser. Det sker i samarbejde med software-selskab, der lige nu har alvorlig sigtelse hængende over hovedet.

Læs også:

Fremadstormende fiberboss lurer på mega-fusion

Så mange milliarder kan Danmark spare på telemedicin

Da fiberselskabet SE for nylig købte Stofa, kunne det ses som et utålmodigt skridt i retning af at samle fiberkræfterne i Danmark til kamp mod især TDC's dominans på bredbånds-tv-markedet.

Nu har selskabet så sat virksomheden Next Step Citizen i søen for at sætte skub i efterspørgslen efter andre ydelser, der ifølge fiberbranchen i fremtiden vil gøre fiberteknologien uundværlig.

"SE er jo ejet af forbrugerne, og vi er derfor forpligtet til at være med til at drive udviklingen. Det betyder dels, at vi har gravet fiber ud, men det giver også en udfordring i form af at finde ud af, hvilke ydelser der skal bruges. Så baggrunden for Next Step Citizen er at skabe ydelser, der kan forbedre livskvaliteten," fortæller Lisbeth Valther, direktør i Next Step Citizen.

Next Step Citizen er opstået i samarbejde med det aarhusianske softwares-elskab Trifork, der dog lige nu også kæmper med en sigtelse fra Bagmandspolitiet om grov kursmanipulation. Læs mere om det her.

Den dybe tallerken er opfundet

Virksomheden startede officielt den 1. november sidste år, men inden da havde Lisbeth Valther fået til opgave at sondere terrænet og finde ud af hvilke områder, der er bedst egnede at kaste sig over. Det mest oplagte viste sig at være telemedicin.

"Der findes over 250 virksomheder på markedet i Danmark, der tilbyder telemedicin, og ud af dem har 45 procent mindre end ti medarbejdere. Det betyder, at løsningerne er meget fragmenterede og ikke rigtig taler sammen," lyder det fra Lisbeth Valther.

Hun tilføjer, at det ikke så meget handler om at opfinde den dybe tallerken som at overbevise myndighederne om de mulige gevinster ved telemedicin.

"20 procent af udfordringerne ligger i teknologien, 80 procent i kulturen," siger Lisbeth Valther.

Lisbeth Pallesen fortæller, at Next Step Citizen i første omgang har arbejdet tæt sammen med Esbjerg kommune.

Har alle borgere brug for fiber?

Men selskabet har også lige annonceret et forsøgsprojekt i Horsens sammen med Horsens kommune og Hospitalsenheden Horsens, hvor 400 kronisk syge borgere vil kunne få lægebehandling hjemme fra stuen via video.

"Der er ingen tvivl om, at hele velfærdsområdet bliver stort. For det første er der kravene til kommunerne om at blive mere digitale, men langt vigtigere er hjemmeplejen og sygeplejen, hvor teknologi med stor succes kan bruges til at forbedre sundhedssektoren og livsvilkårene for borgerne," fortæller Lisbeth Valther.

Det kan godt virke som den omvendte rækkefølge, I gør tingene i, ved først at rulle fiber ud og først derefter vil finde ud af, hvad det egentlig skal bruges til. Har alle danskere behov for fiber?

"Hvis man kun sender to-tre mails om ugen, så er der ikke grund til fiber, det er klart. Men hvis man har lægebesøg, så vil det lette rigtig meget og spare mange penge. Man kan også vende det om og sige, at fiber er en forudsætning for hjemmearbejdspladser, så der er masser af god mening og forretning i det," lyder det fra Lisbet Pallesen.

Indtil videre er de økonomiske rammer fleksible.

"Vi har ikke lagt faste mål for økonomien, vi har fokus på at lære af de her cases. Første fase er at dokumentere effekten," fortæller hun.

Ligesom SE-direktør Niels Duedahl og flere andre SE-folk har Lisbeth Valther en fortid i Lego.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere