Artikel top billede

Apple: Undskyld undskyld undskyld

De kinesiske iPhone-brugere får en uforbeholden undskyldning fra Apples øverste boss, Tim Cook, efter selskabet har været i hård modvind med beskyldninger om arrogance og grådighed.

It-selskabet Apple er gået på knæ i Kina og siger undskyld for dårlig service, når det kommer til selskabets reparationspolitik.

Undskyldningen fra selveste Apples top-chef Tim Cook kommer efter et vedvarende pres i to uger fra blandt andet Kinas statsmedie China Central Television (CCTV).

Kinesiske medier har med CCTV i spidsen beskyldt æbleselskabet for arrogance, grådighed og for at spille med musklerne, når det kommer til at fikse ødelagte iPhones i hænderne på kinesiske kunder.

Ifølge BBC har Tim Cook udtalt følgende på selskabets kinesiske hjemmeside:

"Vi er opmærksomme på, at mangel på kommunikation førte til den opfattelse, at Apples attitude var arrogant, og at vi ikke bekymrede os om kunde-tilbagemeldingerne. Vi vil oprigtigt undskylde for bekymringer og misforståelser, dette har medført hos kunderne," lyder det fra topbossen.

Bliver det største Apple-marked

Knæfaldet kommer samtidig med, at Kina er godt på vej mod at blive Apples største marked efter det amerikanske hjemmemarked.

Tim Cook har med sin undskyldning indvilget i at forbedre Apples reparationspolitik på iPhone 4 og iPhone 4S, og samtidig gøre garantiinformationen bedre, således at kunderne kan få erstattet deres ødelagte telefoner, hvor garantien vil vare et år fra udskiftningsdatoen.

Derudover vil selskabet også styrke sin kommunikation til de kinesiske kunder og tilbyde en bedre oversigt over, hvor kineserne kan købe Apple-telefoner henne.

I dag er der ifølge BBC 17.000 steder, der sælger Apples produkter, mens virksomheden selv har otte Apple Stores i hovedlandet Kina og yderligere tre i Storkina, der inkluderer blandt andet Hong Kong.

Undskyld - igen

Apples kinesiske undskyldning er ikke første gang, at selskabets første boss efter legendariske Steve Jobs er ude og sige undskyld.

For et halvt år siden var Tim Cook også i mediemøllen med en uforbeholden undskyldning vedrørende Apples stærkt kritiserede korttjeneste. 

Når det kommer til at gøre kineserne tilfredse, har en af Apples skarpeste konkurrenter på mobilmarkedet, Android-folkene hos Google, blødt op i sin ellers ganske hårde kritik af Kinas internet-censur.

Google-opblødningen skyldtes, at søgegiganten ikke vil misse et marked, hvor flere millioner nye kinesere hver måned kommer på nettet og/eller får deres første smartphone i hånden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere