Artikel top billede

(Foto: Hans Juhl)

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Interview: Den tidligere it-rigmand Finn Helmer begynder helt forfra med sit nye direktør-job efter hans personlige konkurs. Nu skal han til at opspare pension og tjene nogle penge igen, siger han.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-virksomhed

Konkurs truer dansk it-rigmand: Jeg er personligt i klemme

Den kendte it-mand Finn Helmer, der skød Giga til Intel for 10 milliarder kroner, men gik personligt konkurs for få måneder siden, har fået nyt job.

Det bliver ikke en økonomisk redning, men nu begynder han helt forfra.

"Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre. Nu starter jeg forfra," siger Finn Helmer.

Han forklarer iøvrigt, at det var en, han kendte, som kendte til virksomheden LiqTech International Inc og vidste, at den måske manglende en topchef, og som talte med bestyrelsesformanden, som kontaktede Finn Helmer.

"Vi holdt et møde og det hele kom i stand," fortæller Finn Helmer.

It-direktøren forklarer, at virksomheden passer ind i den måde, han arbejder på.

Produktet er særlige filtre til at rense blandt andet vand, som er en højteknologisk proces.

Virksomheden skal nu ruste sig til at komme ud på et lidt større marked - selvom den allerede er repræsenteret i det meste af verden, forklarer Finn Helmer.

Målet er at tjene mange penge

Hvad er målsætningen - er det et nyt Giga?

"Nu skal man jo ikke gå ind for at lave 10 milliarder igen. Jo, det ville være meget rart. Men mit mål, når jeg går ind i en virksomhed er at gøre det til en god, sund virksomhed, som tjener penge. Gerne mange penge. Og resten af det der kommer. Det kommer sådan lidt af sig selv."

"For hvis du tjener mange penge, så begynder folk at blive interesseret i at købe dig. I Giga fik vi jo købstilbud en eller to gange om måneden - og hvis vi ikke fik nogen, gik jeg ind i salgsafdelingen og sagde: Kan I så sælge noget mere," siger Finn Helmer med et grin.

Står med en uoverskuelig gæld

Hvad med din personlige konkurs - redder det her dig personligt og får dig ud af den klemme du er i?

"Nej. Det her er simpelthen at starte forfra. Her er jeg: Jeg har tabt, der er ikke noget at gøre, nu starter jeg forfra," fortæller han Computerworld.

"Jeg har fået mig et job, jeg skal til at tjene nogle penge og opspare en pension og så videre. Så må jeg se at komme igang igen."

Så du står ikke med en fuldstændig uoverstigelig gæld?

"Jo, det gør jeg jo. Men jeg skal så have en gældssanering."

"Man har jo stadigvæk lov til at tjene så meget, at man kan leve, ikke? Ellers kan man jo bare sætte sig over i hjørnet og kigge. Så man har lov til at tjene penge, så man kan leve," fortæller han.

Milliardærklub og Bagmandspolitiet

Hvad med de her folk bag virksomheden, Aldo Petersen og milliardærklubben. Bagmandspolitiet var vel på nakken af ham på et tidspunkt? Kender du dem?

"Nej, egentlig ikke. Men jeg har valgt at se på det sådan, at der ikke har været noget på Aldo. Bagmandspolitiet har jo også kigget på mig."

"Det slipper du aldrig for - og det siger heller ikke noget. Da Jesper gik konkurs, så man på, hvem der havde noget med ham at gøre - det havde jeg. Men det siger ikke noget."

"Det her er en børsnoteret virksomhed, der kører ordentligt. Jeg ville aldrig gå ind i en virksomhed, der ikke var ren. Det ville jeg aldrig have noget med at gøre."

"Jeg har altid holdt mig meget på den rigtige side. Jeg gider ikke have noget med myndighederne," fortæller Finn Helmer, der altså nu er tilbage som CEO.

Læs også:

Finn Helmer ny topchef i dansk teknologi-firma

Comx-investor meldes til Bagmandspolitiet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere