Artikel top billede

Pc'ens nedtur er først lige begyndt: Sådan ser fremtiden ud

Den traditionelle bærbare og stationære pc er ramt af en voldsom deroute - og denne type produkter går en endnu hårdere tid i møde.

Læs også:

Nye tider: Derfor er en pc ikke længere en pc

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug

Tablet-pc'erne er på fremmarch, og det går i i stigende grad ud over de traditionelle pc'er, bærbare som stationære.

At tablet-pc'er ændrer meget ved vores it-forbrug, har efterhånden været tydeligt i nogle år, ligesom en personlig computer i det hele taget ikke er, hvad den har været.

Nu ses udviklingen imidlertid også sort på hvidt i Gartners seneste statistik over, hvilke typer devices, forbrugerne efterspørger.

Mens antallet af pc'er, tablets og mobiltelefoner, der sendes afsted fra producenterne, samlet set vil stige ni procent fra 2012 til 2013, så dækker det tal over, at nogle produkt-kategorier nupper kunder fra andre.

Pc'ens deroute

Konkret ventes markedet for traditionelle stationære og bærbare pc'er at opleve et fald på 7,6 procent i 2013 i forhold til sidste år. 

Til sammenligning ventes antallet af tablets at stige med hele 69,8 procent fra 2012 til 2013.

Det skyldes blandt andet de stadig lavere priser på denne typer produkter, hvilket betyder, at forbrugere i stadig flere lande kan være med på tablet-holdet.

Allerede næste år vil der i følge Gartner blive sendt næsten lige så mange tablet-pc'er på markedet som traditionelle pc'er, og at dømme ud fra opgørelsen er det kun begyndelsen på tablet-pc'ernes tidsalder.

Også markedet for mobiltelefoner og smartphones fortsætter væksten, vurderer Gartner.

Den moderne pc

Med til historien om markedsudviklingen hører naturligvis, at tablet'er i dag i stigende grad anvendes til klassiske computer-opgaver også.

Eksempelvis er coveret til Microsofts Surface-tablet et tastatur, så maskinen langt hen ad vejen kan det samme som - og mere end - en almindelig bærbar computer i klassisk forstand.

Samtidig er mange af de bærbare computere, der i dag sendes på markedet, født med touchskærm.

Dette billede er en klar årsag til, at Microsoft har lanceret Windows RT/8, der forsøger at favne på de fremadstormende tablets, men også de mere traditionelle pc'er - og de moderne bud på disse. 

Her er Gartners nye markedsopgørelse:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere